La Batllia admet la demanda del carceller expedientat per la fuga d’un pres

Inicialment, al vigilant penitenciari se li va imposar una sanció de vint dies de suspensió de sou i feina per “negligència” en la vigilància del patí on estava el reclús i des del qual va saltar a l’exterior

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

La Batllia ha admès a tràmit la demanda presentada pel vigilant penitenciari que va ser sancionat amb vint dies de suspensió de sou i feina en el marc de l’expedient disciplinari que el ministeri d’Interior va obrir arran de la fuga d’un pres que hi va haver l’octubre del 2019. És l’únic carceller que finalment va ser sancionat per l’incident amb el malaurat José Luis Tribaldos.

Al funcionari en qüestió, que vigilava el pati des del qual el reclús va acabar saltant a l’exterior, se li van atribuir una falta greu i una altra de molt greu. Finalment se li van retirar els càrrecs més greus però es va mantenir la comissió d’una falta greu per negligència i d’aquí que el 12 d’agost se li notifiqués la sanció en qüestió. L’expedient obert als dos agents que en el moment dels fets estaven a la sala de control de les càmeres de vigilància (CECO) es va resoldre sense cap sanció.

El vigilant va recórrer per la via administrativa contra la decisió ministerial i el desembre passat, tot desestimant el recurs, el Govern confirmava la sanció. D’aquí que finalment hagi acabat portant el cas a la Batllia, que ja ha notificat el formalisme d’admetre a tràmit la qüestió. A partir d’ara s’ha de començar el procediment escaient.

Etiquetes

Comentaris

Trending