L’autor confés del ‘crim de Vila’ al·legarà la seva esquizofrènia per reclamar l’absolució

La defensa del jove resident d’origen togolès empresonat des del setembre del 2020 i que serà jutjat a final d’aquest mes manté que la malaltia que pateix l’home ha de portar a la inimputació o ha d’operar com un eximent complert de la responsabilitat

Dos policies treballant en l'escenari del crim hores després dels fets.
Dos policies treballant en l'escenari del crim hores després dels fets. Gabriel Pérez

L’autor confés de l’assassinat d’un resident francès que hi va haver el setembre del 2020 en un apartament de Vila, a Encamp, intentarà fer valdre l’esquizofrènia que pateix aparentment des de fa anys arran del consum d’estupefaents per reclamar que se l’absolgui del crim per ser inimputable o perquè, en el seu defecte, la malaltia ha d’operar com un eximent complert de la seva responsabilitat atès que ni era conscient ni podia controlar els seus actes, que partien d’una fòbia desmesurada cap a qui havia estat al seu dia el seu cap laboral.

La defensa del resident d’origen togolès de 33 anys que roman empresonat des de poc després de ser detingut a l’aparcament del Tarter on es va anar a ‘refugiar’ després d’assassinar a cops d’un martell-piolet el resident francès de 56 anys, empresari del sector de la informàtica, presentarà diversos informes mèdics per mirar de fer valdre el trastorn psiquiàtric que sofreix com a element per evitar una presumible elevada condemna. Una altra cosa és que es defensi que l’home ha de seguir un tractament o, fins i tot, un internament en un centre diferent al del règim penitenciari. L’assassí confés de Vila està fortament medicat a la Comella i, així, i dins del que cap, es mostra com una persona atenta i conseqüent.

Si no hi ha canvis en el calendari, el Tribunal de Corts ha de jutjar aquest cas el dia 28 d’aquest mes, en una jornada que es preveu maratoniana. I davant els al·legats que farà la defensa, les dues parts que formularan acusació, la pública i la privada, que representa la vídua i les filles del finat, una de les quals, menor d’edat, es trobava al domicili on hi va haver el macabre assassinat, exigiran condemnes que aniran pràcticament al màxim de 30 anys que es pot complir en reclusió al Principat. De fet, la individualització de penes que fa l’acusació particular per cadascun dels delictes que s’atribueix a l’acusat pot superar fins i tot aquestes tres dècades de presó esmentades.

Un agent de la policia científica treballant en el lloc on hi va haver el crim.

Relacionat

La fiscalia sol·licita 25 anys de presó per a l’autor confés del ‘crim de Vila’

I és que a diferència de la fiscalia, que considera maltractament corporal el fet que l’assassí ruixés amb un esprai les dues dones que hi havia a la casa abans d’atacar a l’home, l’acusació privada considera que entre això i l’incendi que es va sufocar en pocs minuts es pot considerar com un homicidi en grau de temptativa i, per tant, sol·licitarà una condemna més elevada que la que proposarà el ministeri fiscal. La fiscalia, d’entrada, té previst sol·licitar una pena única de 25 anys de presó pel conjunt d’actes delictius que s’atribueix al processat.

A grosso modo, almenys l’acusació pública enumera en els fets ocorreguts la matinada del 21 de setembre del 2020 un assassinat amb acarnissament i traïdoria, la violació de domicili amb violència -el processat va entrar per una finestra a l’aparcament-, un delicte de danys comesos a través de l’incendi, amenaces de mort, la contravenció de maltractament corporal ja esmentada o la tinença i port d’arma il·legal, a més del furt ús de vehicle que va cometre en endur-se l’automòbil que el finat tenia estacionat en les immediacions de l’apartament i amb el qual va marxar fins al Tarter, on va estacionar i es va posar a dormir fins que unes cinc hores després dels fets va ser descobert i detingut.

Comentaris (13)

Trending