La fiscalia sol·licita 25 anys de presó per a l’autor confés del ‘crim de Vila’

Sota control mèdic, el resident togolès de 32 anys ingressat a la Comella des de fa dinou mesos mostra un bon comportament; assassinar qui havia estat el seu cap l’hauria com alliberat

Un agent de la policia científica treballant en el lloc on hi va haver el crim.
Un agent de la policia científica treballant en el lloc on hi va haver el crim. Gabriel Pérez

El ministeri fiscal demana 25 anys de presó pel conjunt de delictes que atribueix a l’autor confés del denominat ‘crim de Vila’, un resident d’origen togolès de 32 anys que va ser detingut al Tarter hores després de l’assassinat d’un francès resident de 56 anys. Des de llavors, el setembre del 2020, el jove assassí està empresonat, i fortament medicat per contenir l’esquizofrènia que fa anys que pateix i que probablement deriva de la seva addicció als estupefaents.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, l’acusació pública ha emès recentment la qualificació provisional. La fiscalia sol·licita una pena única per a tots els delictes que imputa al processat. En concret, s’atribueix a l’empresonat un delicte principal d’assassinat amb acarnissament i amb traïdoria. També se l’imputa un delicte de violació de domicili amb violència. I és que l’autor confés del crim va forçar una finestra per poder entrar de matinada a l’apartament de Vila, a Encamp, on vivia la víctima amb la seva dona i una filla menor.

Un agent de la policia científica treballant en el lloc on hi va haver el crim.

Relacionat

L’assassí confés de Vila ‘balla’ entre l’esquizofrènia i la premeditació un any després del crim

També se li atribueix un delicte de danys comesos a través d’un incendi. I és que després d’agredir fins a la mort el resident francès que l’havia contractat per fer serveis informàtics, la matèria de la qual té formació acadèmica l’empresonat, l’acusat hauria abocat en un parell de punts de l’habitatge un producte inflamant i hi va calar foc. També l’imputen les amenaces de mort que amb anterioritat al crim l’assassí ja havia proferit a la seva víctima. Un altre delicte de què s’acusa el processat és el de furt d’ús de vehicle.

En efecte, després de clavar en diferents ocasions i en diverses parts del cos del resident francès el martell tàctic amb què es va presentar a Vila, el jove nascut a Togo va agafar les claus d’un dels automòbils de la seva víctima i el va conduir fins a l’aparcament de l’estació del Tarter, on va estacionar i on va ser localitzat i detingut posteriorment per la policia. La tinença i port d’arma als quals s’ha fet referència i que ja duia des d’Escaldes, on vivia el jove amb la seva mare i d’on va sortir la nit del crim, és un altre dels delictes atribuïts per la fiscalia a l’autor confés de l’assassinat.

Les acusacions que es formulen contra l’empresonat són les de delicte d’assassinat amb acarnissament i traïdoria; violació de domicili amb violència; danys causats mitjançant incendi; amenaces de mort; furt d’ús de vehicle; tinença i port d’arma il·legal; i una contravenció penal de maltractament corporal

El darrer dels fets que s’imputen a l’empresonat és una contravenció de maltractament corporal. En aquest cas, es té en compte que el jove assassí va ruixar amb un esprai tant la dona com la filla de la víctima. Justament, les dues dones, que exerceixen l’acusació particular, van presentar una querella al seu dia en què consideraven aquest fet un intent d’homicidi doble. No ho observa així per ara la fiscalia.

Ara, tant l’acusació particular com la defensa, que segurament posarà sobre la taula la necessitat de tenir en compte algun eximent almenys parcial atès el trastorn mental que patiria l’acusat, hauran de formular les corresponents qualificacions provisionals. Una vegada s’hagi completat aquest pas, el cas s’encarrilarà ja cap a la vista, cap al judici. No hi ha dubte, però, que l’empresonat, de 32 anys en l’actualitat, se’n passarà uns quants més a la Comella.

Hores d’ara, i habitualment, el seu comportament, sempre que l’home estigui sotmès al tractament psiquiàtric corresponent, és més que correcte. Cert és, asseguren les fonts, que si no fos pel control mèdic, qualsevol desequilibri podria comportar una alteració greu les conseqüències del qual no poden ser previsibles. El jove feia molt temps, el setembre del 2020, que tenia entre cella i cella matar qui havia estat cap seu. Assassinar l’home just el dia que complia 31 anys hauria suposat com una mena d’alliberament per a l’acusat, que en alguna de les declaracions hauria manifestat que sentia veus que l’impulsaven a fer el que va acabar fent.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending