Un any sense permís d’armes i 1.500 euros de multa pels autors de la mort d’un gat a Pal

Els fets van succeir l’octubre del 2020 a tocar de la carretera general CG-4 i van ser descoberts per uns turistes, que van facilitar la detenció dels ara condemnats arran d’una querella conjunta de Laika i Apapma

El gat abatut.
El gat abatut. arxiu

L’oncle i el nebot que l’11 d’octubre del 2020 van ser detinguts en ser descoberts per uns turistes quan acabaven de disparar mortalment contra un gat en un camí a tocar de la carretera general CG-4, a Pal, han estat condemnats per un delicte menor de maltractament d’animals i hauran d’estar un any sense permís d’arma alhora que han d’afrontar una multa de 1.500 euros cadascun. La condemna s’emmarca en una ordenança penal que s’ha substanciat més d’un any després que Laika i Apapma interposessin una querella criminal contra els ara condemnats.

Aquell diumenge d’octubre, els dos homes, de 54 i 21 anys respectivament en aquell moment, tornaven d’una cacera. En una zona boscosa propera a la carretera, de sobte, hi van veure un gat negre. Van aturar el tot-terreny amb què viatjaven i l’oncle va ‘ordenar’ al nebot -segons que recull la resolució- que disparés contra el felí. A tal efecte li va lliurar l’escopeta de calibre 12 que portaven al vehicle.

Sense dubtar-ho, el jove va disparar contra l’animal causant-li la mort al moment. Abatut el gat, van tornar al vehicle i van avançar uns metres tot advertint la presència d’uns turistes que havien vist l’acció i estaven fent fotografies amb el mòbil al cotxe. De fet, van ser aquestes imatges les que aquella mateixa tarda van suposar la detenció dels dos homes i el comís de l’arma amb què havien abatut el gat. Deu dies més tard, Laika i Apapma van unir-se per presentar una querella inicialment contra persona desconeguda que posteriorment van personalitzar.

La vicepresidenta i el president de Laika, Sandrine Desruels i Josep Mas, i el president de Laika, Carles Iriarte, amb l'advocat que els representa a la porta de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Laika i Apapma interposen la querella per aclarir l’escopetada mortal a un gat a Pal

Tot plegat ha conclòs amb una condemna de tots dos en el marc d’una ordenança penal. La Batllia considera els dos homes co-autors d’un delicte menor de maltractament animal amb el resultat de la mort de l’animal. En virtut d’això, els imposa una pena de presó de quatre mesos condicionals amb un termini de suspensió de la condemna de dos anys. Tanmateix els imposa una multa a cadascun de 1.500 euros. Complementàriament se’ls imposa la privació de la llicència d’armes per un any i un any més d’inhabilitació per a l’exercici de l’ofici o càrrec relacionat amb animals, si és que el tinguessin.

Laika ha celebrat la decisió perquè demostra que “la Justícia té en consideració i vetlla pels drets dels animals que són considerats, recordem-ho, éssers vius dotats de sensibilitats”. Per al col·lectiu animalista, la resolució “constitueix un pas més cap a una societat respectuosa del benestar animal”. L’únic pro que posa Laika a la decisió judicial és que no s’hagi imposat als penats un treball en favor de la comunitat, que volia que fos anar a netejar una temporada la gatera que gestiona l’entitat.

Comentaris (22)

Trending