Andorra supera la mediana europea en número d'advocats i de personal administratiu de Justícia

Un informe d'un organisme del Consell d'Europa compara les dades de tots els països del continent

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La Comissió Europeu per l'eficacitat de la Justícia (Cepej) del Consell d'Europa ha elaborat un informe amb les xifres dels països europeus. És el vuitè que es fa des de la creació de l'organisme. Conté diversos indicadors comparats amb la mediana europea. Andorra la supera en el número d'advocats o en el del personal que treballa a l'administració de Justícia i que no és jurídic.

Andorra té una mediana de 251,9 advocats quan la del conjunt de països europeus és de 123. Pel que fa al personal no jurídic és de 136 per 60,9 a Europa. Estadísticament, els batlles representen un 33,5 per 17.7 de mediana a la resta dels països.

Per contra, els fiscals estan per sota de la mediana (7,7 per 11,2). ​La mediana d'un conjunt de dades numèriques és un nombre tal que la meitat de les dades són menors (o iguals) que ell, i l'altra meitat més grans (o iguals). Per tant, en el conjunt de les dades ordenades, la mediana ocupa el lloc central.

En les conclusions de l'informe es detalla que els països europeus gasten uns 72 euros per habitant i any en el sistema judicial, uns 8 euros més que l'any 2016. El 66% dels diners del pressupost de justícia es destina al funcionament dels tribunals i el 24% al ministeri públic. Els països menys rics gasten més en els seus ministeris públics que els més rics. Hi ha 21 batlles per cada 100.000 habitants.

Documents

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending