L’AMPA de la Sagrada Família accepta els diners ‘retornats’ per la tresorera empresonada

La Batllia denega la petició de llibertat provisional que havia formulat la defensa de la processada en considerar que el delicte és prou greu malgrat haver abonat els 33.196,58 que l’entitat havia ‘perdut’ per l’acció delictiva de la dona

Una imatge del col·legi Sagrada Família.
Una imatge del col·legi Sagrada Família. arxiu

L’Associació de mares i pares dels alumnes (AMPA) del col·legi Sagrada Família han acceptat l’oferiment fet per la Batllia que instrueix el cas de la tresorera que inicialment va ‘distreure’ 47.000 euros de lliurar-los els diners que la dona encara empresonada va dipositar en seu judicial a compte de la responsabilitat civil. És a dir, per reparar el perjudici causat a l’entitat desviant cap al seu compte bancari personal suposades despeses de proveïdors que la processada s’inventava.

Segons fonts coneixedores del cas, la dona va satisfer 33.196,58 euros, que és el forat que encara tenia pendent de recuperar l’AMPA. Ja que el restant, fins als 47.000 euros en xifres rodones que s’havia polit, l’entitat va aconseguir que l’entitat bancària on tenia els diners retrocedís les operacions i pogués recuperar d’immediat una part dels diners. Una altra cosa és si el banc ha pogut recuperar aquests diners o efectivament se’ls va embutxacar la processada. Però això ja és una qüestió que haurà de dirimir l’entitat bancària, que caldrà, en tot cas, que faci les accions escaients envers l’antiga tresorera de l’AMPA.

L’entorn de la processada va dipositar en seu judicial 33.196,58 euros, que és la quantitat exacta del perjudici final generat directament a l’ens escolar

De moment, la dona, de 38 anys, haurà de continuar a la Comella. Poc després que el seu entorn diposités els més de 33.000 euros del perjudici real causat a l’AMPA, la defensa de la processada va demanar que se l’alliberés provisionalment mentre continua la instrucció. Una instrucció que, per cert, contempla un interrogatori a la gestora del compte bancari de l’associació afectada. La Batllia vol saber quina mena de control es feia i com va poder ser que s’arribessin a colar tantes factures i rebuts o càrrecs que no eren reals.

En tot cas, el que ja s’ha donat recentment és la denegació a l’esmentada petició de llibertat. Malgrat haver abonat la part principal del perjudici causat, la Batllia considera que els fets són prou greus i és massa aviat com perquè la dona, ni provisionalment, pugui recuperar la llibertat. D’aquí la desestimació a la seva petició. Caldrà veure si una vegada més avançada la investigació el criteri de la investigadora judicial canvia.

Un dels accessos al col·legi Sagrada Família.

Relacionat

La tresorera de l’AMPA de la Sagrada Família empresonada abona els diners que va sostreure

Mentrestant, l’AMPA ha celebrat una assemblea extraordinària per explicar l’evolució del cas -les fonts consultades han assegurat que el principal objectiu era recuperar els diners ‘perduts’ més que no pas carregar les tintes contra l’extresorera, que no deixa de ser la mare d’un alumne menor del centre- i refer la junta després, és clar, de la baixa obligada de la tresorera. Calia recompondre la directiva.

Comentaris (1)

Trending