Alemanya busca diners de l’‘estafador dels molins de vent’ a Andorra

El Tribunal Regional d’Osnabrück inicia el judici contra l’ex-resident passiu Hendrik Holt, que venia inexistents projectes d’energia eòlica a diferents companyies internacionals a través d’un hòlding establert al Principat

Hendrik Holt en una compareixença en seu judicial.
Hendrik Holt en una compareixença en seu judicial. arxiu

L’administrador concursal, a Alemanya, de la fallida de l’emprenedor germànic Hendrik Holt, ex-resident passiu al Principat, està analitzant fluxos financers en “paradisos fiscals rellevants coneguts” de les activitats econòmiques aparentment fraudulentes dutes a terme per Holt. Alemanya té clar que un dels llocs on evidentment hi ha diners és a Andorra, com a mínim deu milions d’euros, atès que Holt tenia establert al Principat el hòlding a través del qual pretenia involucrar grans companyies energètiques en projectes eòlics.

Hendrik Holt, detingut l’any passat a Berlín després que arran de l’esclat de la pandèmia deixés Andorra i es traslladés al seu país, està acusat d’haver estafat diverses companyies oferint invertir en projectes de molins de vent. Per fer creure que era un influent emprenedor de l’energia eòlica, Holt, suposadament amb el suport de la seva mare i dos germans seus, i amb la intermediació d’un banquer també alemany i també vinculat al Principat, va falsificar un munt de documentació. De fet, hauria pogut arribar a falsificar un miler de firmes.

Hendrik Holt durant una de les seves compareixences en un tribunal alemany.

Relacionat

L’estafador dels molins de vent confessa a Alemanya i la Batllia el busca

El Tribunal Regional d’Osnabrück ha iniciat recentment el judici contra l’ex-resident passiu, que té vàries citacions també de la Justícia andorrana especialment per impagaments i altres circumstàncies d’ordre civil i mercantil. Holt, que hauria fins i tot falsificat un suposat títol de doctor en Dret, ha reconegut una part dels fets dels quals se l’acusa. Això no treu, però, que s’hagin programat fins a 52 jornades de la vista ara recentment iniciada.

Amb els diners que la família Holt i els seus col·laboradors feien pagar per avançat a grans energètiques internacionals, el jove emprenedor mantenia un altíssim ritme de vida. En part també es podia veure amb el seu comportament al Principat. Entre les seves víctimes d’alt nivell, per dir-ho d’alguna manera, hi ha l’empresa estatal txeca CEZ, el gegant energètic italià Enel o l’elèctrica escocesa SSE. Els maldecaps de Holt haurien començat quan va sondejar els poder fàctics del seu país perquè invertissin també en els seus inventats projectes. Llavors haurien saltat les alarmes.

Etiquetes

Comentaris

Trending