L’agència de detectius de ‘La Camarga’ obre al Principat per “investigar l’‘establishment’ andorrà”

El director de Método3 està preparant un llibre sobre la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’ que pretén desenterrar “la corrupció econòmica i política” que s’hauria estès per diverses institucions del país

Francisco Marco durant el programa televisiu.
Francisco Marco durant el programa televisiu. TELEVISIÓ DE CATALUNYA

L’agència de detectius Método3, que durant anys va estar immersa en diverses investigacions principalment a Espanya i que va transcendir de manera pública pel seu vincle amb el denominat ‘cas La Camarga’, que seria l’origen de la denominada ‘Operació Catalunya’, obre sucursal a Andorra per “investigar l’‘establishment’ andorrà” i “desentranyar” la corrupció suposadament existent al Principat.

El propietari i màxim responsable de l’esmentada agència, Francisco Marco, que ara fa just deu anys que va ser detingut, acusat d’una suposada revelació de secrets en relació amb la conversa que al seu dia va mantenir a La Camarga, un restaurant de Barcelona avui ja desaparegut, la llavors presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, està escrivint un segon llibre sobre l’‘Operació Catalunya’ que està centrat fonamentalment a Andorra. Així ho ha explicat al programa de Televisió de Catalunya ‘Col·lapse’.

Marco va afirmar en l’esmentat programa, en què va acudir per parlar dels deu anys del ‘cas La Camarga’, que la sucursal que posa en marxa ben aviat a Andorra no és tan una agència de detectius sinó que “va una mica més enllà” i serà “una agència d’intel·ligència, perquè en realitat el que vaig a fer és escriure un llibre”. El propietari de Método3, que els darrers anys ha operat com a Marco&Co, va ironitzar sobre “la democràcia tan potent” que hi ha al Principat i el fet que “mai no hi ha hagut un cas de corrupció”.

Francisco Marco durant la seva intervenció al programa 'Preguntes Freqüents (FAQS)'.

Relacionat

“La Justícia andorrana està tapant les vergonyes de l’‘Operació Catalunya’”

Francisco Marco, deixant la ironia al marge, va assegurar que Andorra “és un país pobre des del punt de vista democràtic” i va assegurar que el Principat “és en aquest moment una espècie de ‘narcopaís’ perquè el narcotràfic està envaint les institucions andorranes”. I va esmentar un parell de casos durant el programa televisiu català. “Uns narcos argentins utilitzen un senyor català per blanquejar diners a Andorra. Aquest senyor es diu Gastó i és el company de pupitre del cap dels jutges andorrans i el cap dels jutges andorrans ha anat trucant advocats perquè es parés la causa a Espanya”.

Un altre cas exposat pel director de Método3 que vincula Andorra amb el narcotràfic i els diners de dubtosa procedència seria el que hauria protagonitzat qui segons Marco era el banquer de Putin, un empresari espanyol anomenat Guadamillas que després de fer el salt de Rússia -i d’haver muntat una empresa russoalemanya- a una societat de valors americana de la qual també va ser acomiadat, “mentre s’actuava contra BPA estava captant clients per a Crèdit Andorrà i Andbank posteriorment”.

Comentaris (43)

Trending