L’acusat de l’atropellament del McAuto i els familiars de la víctima negocien un acord extrajudicial

Les dues parts han recorregut contra la sentència del Tribunal de Corts, que inicialment condemna el metge que conduïa el tot-terreny que va envestir un ciutadà argentí resident al país a quatre anys ferms de presó

Primers auxilis a la víctima de l'atropellament poc després dels fets.
Primers auxilis a la víctima de l'atropellament poc després dels fets.

L’entorn de l’acusat -un metge hispano-iranià de 64 anys- de l’atropellament mortal que hi va haver el 21 d’agost del 2020 a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, a l’altura de l’accés al McAuto, i els familiars directes de la víctima, un ciutadà argentí de 50 anys resident al Principat, negocien un acord extrajudicial que donin per bona, a tot estirar, la condemna de primera instància i que, alhora, elevi una mica més les indemnitzacions acordades pel Tribunal de Corts.

Mentre no s’arriba a una entesa o, justament, per la falta d’aquesta, les dues parts han presentat aquest divendres sengles recursos contra la resolució inicial. Tant la representació lletrada del processat -empresonat des d’un parell de dies després dels fets- com els assessors legals de la mare i les germanes del finat mantenen les peticions que van formular al seu dia durant la vista. Això són, set mesos de presó per un homicidi per imprudència que pretén la defensa. I vint anys de reclusió per assassinat que sol·licita l’acusació particular. Aquest divendres quedava per veure si la fiscalia recorreria contra el veredicte inicial. El ministeri públic va demanar al seu dia setze anys de presó.

La sentència del Tribunal de Corts va resoldre el cas considerant-lo un homicidi dolós però atribuint una part de la culpa (a raó del 30% per a la víctima i el 70% per a l’acusat, que es consideraria que en part hauria reaccionat mogut per una por insuperable) al finat, que es va mostrar força violent fins poc abans de l’envestida. Per tot plegat, va situar la condemna en cinc anys de presó, dels quals només quatre ferms, molt menys dels setze que pretenia la fiscalia o dels vint que reclamava la mare i les germanes del mort.

Primers auxilis a la víctima de l'atropellament poc després dels fets.

Relacionat

Quatre anys de presó ferma pel metge que va causar l’atropellament mortal al McAuto

Encara que quatre anys de reclusió són molts per a la vida de qualsevol persona i més encara en un odontòleg de 64 anys, l’home ja en porta gairebé dos. Per tant, fredament, la sentència de primera instància és un petit triomf (per a l'acusat). El Tribunal de Corts va tenir en compte, també, en la seva resolució el fet que el processat havia fet tot l’esforç que havia pogut -amb el suport de l’asseguradora que tenia contractada, que també s’hauria alineat ara en la mateixa posició negociadora- per indemnitzar els familiars de la víctima.

De fet, la parella del difunt, en nom propi i en representació de la filla menor que tenien en comú, també s’havia personat com a acusació particular. I es va acabar retirant en arribar a un acord amb el processat i la seva asseguradora. Això mateix podria passar amb la mare i les germanes que, ara per ara, i almenys a través de la resolució del Tribunal de Corts, han vist com les seves pretensions han quedat molt per sota del que consideraven i el que van reclamar.

Comentaris (7)

Trending