L’acusada de l’estafa dels viatges mira de tornar diners als afectats per poder ‘victimitzar-se’

L’entorn de Catherine Techer, que no ha abonat la fiança judicial de mig milió d’euros que se li va imposar per poder estalviar-se l’arrest domiciliari, intenta fer veure que la responsable de To The Top és la perjudicada d’una trama periodística i judicial

Elements promocionals de Catherine Techer.
Elements promocionals de Catherine Techer. ARXIU

L’acusada de l’estafa piramidal suposadament comesa a través d’un club de viatges mira d'arribar a acords per retornar els diners que presumptament havia ‘aixecat’ als dos afectats a Andorra -en conjunt serien uns 300.000 euros- per intentar que se li retirin els càrrecs que pesen contra ella al Principat. Catherine Techer, que no ha abonat el mig milió d’euros que li va imposar la Batllia com a fiança per poder-se estalviar l’arrest domiciliari en què encara es troba mira de vendre’s com una víctima d’una mena de conxorxa periodística i judicial.

De fet, l’entorn de la màxima responsable de la societat To The Top ha arribat a engegar una campanya de recollida de firmes digital a través del portal change.org amb l’objectiu de fer arribar la situació amb què es troba Techer a Emmanuel Macron en tan què copríncep d’Andorra. Consideren que la processada, detinguda el 28 de juliol, és víctima d’un abús de dret que vindria liderat per una campanya endegada per un periodista belga que, suposadament, també va estar estafat. De fet, Techer ha endegat diverses accions judicials contra l’esmentat periodista, també a Andorra, per una presumpta difamació.

S’hauria creat a França una suposada associació pro-Techer que pretén defensar la impulsora de To The Top de tots “aquests abusos” de què diuen que és víctima i perquè “pugui emergir la veritat” i que “la justícia i els seus drets es restableixin a Andorra”

Més enllà de l’associació de defensa de Techer que suposadament s’ha creat a França per defensar la impulsora de To The Top de tots “aquests abusos” i perquè “pugui emergir la veritat” i que “la justícia i els seus drets es restableixin a Andorra”, l’acusada hauria retornat els diners que suposadament va estafar als dos residents andorrans amb l’intent que retirin les denúncies que al seu dia van formular. Encara que això succeeixi, però, el cas continuarà d’ofici. La fiscalia ja va presentar càrrecs en la posada a disposició que es va dur al seu dia. De fet, demanava una fiança molt més alta que la finalment imposada.

A més, sembla que en altres jurisdiccions, com a França, s’estan fent accions per recollir els perjudicis soferts per altres eventuals afectats per l’estafa suposadament comesa per Techer i, així, promoure alguna comissió rogatòria cap al Principat i centralitzar a Andorra l’actuació judicial contra la dona, que al seu dia ja va tocar pirandó d’Anglaterra perquè hauria muntat un negoci de frau piramidal igual que el que presumptament s’amaga rere To The Top.

En l’escrit que es pretén enviar a Macron, s’arriba a acusar el batlle que instrueix la causa d’estar conxorxat amb el denunciant belga que ha esdevingut una mena de fustigador públic de Techer i al qual l’entorn de la dona, originària de l’Illa de la Reunió, consideren un cibercriminal que actuaria com ho fa, segons l’entorn de la processada, perquè es va negar a pagar-li 300.000 euros que suposadament li demanava.

Catherine Techer és una excel·lent oradora segons els que la coneixen.

Relacionat

L’acusada de l’estafa piramidal es defensa culpant de tots els mals les enveges i els detractors

L’associació que defensa la màxima responsable de To The Top, amb seu en un pis del carrer Prat de la Creu, lamenta que s’hagi privat la dona dels seus mitjans econòmica i assegura quelcom que és manifestament mentida: que passava el 70% del seu temps al Principat. El xalet que té llogat a la Massana i que apareix com el seu domicili personal estava pràcticament buit quan la policia hi va fer, al seu dia, el pertinent escorcoll, símbol inequívoc de la poca activitat vital que Techer tenia fins ara a Andorra, on té els comptes bloquejats, igual com un cotxe. També té prohibit fer qualsevol operació que comporti moviments notarials.

Comentaris (2)

Trending