Jugadors de rugbi denuncien la manca de suport de Govern i la federació dos anys després de ser agredits a Letònia

Comentaris

Jugadors de rugbi denuncien la manca de suport de Govern i la federació dos anys després de ser agredits a Letònia
Jugadors de rugbi denuncien la manca de suport de Govern i la federació dos anys després de ser agredits a Letònia

Un dels jugadors dels Isards víctimes d’una desproporcionadíssima actuació dels vigilants de seguretat d’un local d’oci nocturn de Riga, la capital de Letònia, ha denunciat la passivitat tant del Govern com de la Federació Andorrana de Rugbi. Dos anys després d’una batussa que va afectar sis integrants de la selecció andorrana de rugbi que va desplaçar-se a la capital letona a jugar un partit oficial, els jugadors no tenen cap resposta ni pràcticament suport per mirar d’aclarir legalment una situació que els va causar importants danys corporals. 

Un dels més malparats per tot allò, Marc Gispert, ha reclamat a través de les xarxes socials -en aquest cas a través del seu perfil de Facebook-, que “Govern faci algun protocol de seguretat per a totes les seleccions de país perquè en cas de trobar-se amb algun problema greu sàpiguen com actuar”. Els fets es remunten al maig del 2015 quan hores després del partit que va enfrontar els Isards amb la selecció letona, i que van vèncer els andorrans, una part del combinat nacional del Principat (sis persones en concret) va sortir per esbargir-se per Riga. Enmig d’una batussa que encara és hora que s’acabi d’aclarir, i tal com explica Gispert en el seu comentari, els joves andorrans van ser víctimes “d’agressions, tortures i segrest per part dels vigilants d’un local nocturn i omissió de socors per part de la policia estatal i municipal de Letònia”.

En el mateix missatge, el component de la selecció andorrana de rugbi en aquell moment explica que “els resultats de tot això van ser un despreniment de retina causat per la utilització d’un gas de defensa -la recuperació d’aquest jugador va trigar sis mesos- i molts cops causats per porres extensibles, cops de puny i puntades de peu”. Gispert deixa clar que adjunta una fotografia, la que il·lustra aquesta informació, que “parlarà per si sola”.

L’esportista rememora el malaurat episodi, que al seu dia va fer intervenir tímidament el departament d’Afers Exteriors andorrà per intentar mediar amb els seus homòlegs letons, però sempre mirant de no fer gaire soroll, per explicar, també que “dos anys més tard ens trobem sense representant legal a Letònia; el nostre advocat aquí a Andorra també deu tenir millors coses a fer veient la passivitat i la falta d’interès en el cas”. Marc Gispert afegeix també que “sento una falta de suport per part del Govern i de la selecció andorrana”. El jugador deixa clar que “amb tot això no pretenc fer pena a ningú, si no que m’agradaria que Govern fes algun protocol de seguretat per a totes les seleccions del país perquè en cas d’algun problema greu sàpiguen com actuar”. El seu missatge acaba “donant ànims a tothom per gaudir de la vida i de l’esport, i també agrair el suport rebut per familiars, amics, companys i tots els que ens van ajudar a superar tot això”.

Comentaris

Trending