Jover reconeix “que en major o menor mesura” s’incrementarà la cotització a la CASS però no hi posa data

El ministre de Finances explica que la comissió que ha de treballar en la modificació legal per garantir les pensions es reunirà amb el temps suficient perquè no l’afectin processos electorals

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, durant la compareixença.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, durant la compareixença.
El ministre de Finances, Eric Jover, ha admès que “en major o menor mesura s’haurà d’incrementar” la cotització a la Seguretat Social. El responsable ministerial no ha parlat de calendari ni de quantitats però ha donat per fet que una de les mesures per assegurar la sostenibilitat de les pensions de jubilació públiques serà l’augment de l’aportació dels afiliats. Jover ha fet aquesta apreciació en ser demanat per les reunions que està mantenint en vista a crear una comissió de treball que consensuï mesures per garantir la branca de jubilació de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS).

Tal com va avançar l’Altaveu, Jover s’ha reunit aquesta setmana amb representants sindicals. També ho ha fet, en altres moments, amb altres dels interlocutors que han de fer part de la comissió i que no ha volgut enumerar perquè, ha explicat el ministre, encara hi ha trobades prospectives per realitzar. L’objectiu del ministre hores d’ara és exposar la idea i demanar a partits polítics i agents socials i econòmics que designin els seus representants.

Jover ha parlat obertament “de fer un pacte social” sobre un conjunt de mesures que assegurin la sostenibilitat de les pensions de jubilació, buscant el “consens” de totes les parts. Per això, ha explicat el ministre, el Govern no hi anirà “amb idees preconcebudes”, a la taula de treball, ni amb cap “guió preestablert”, sinó que facilitarà les dades de què disposa la CASS perquè tots els implicats puguin fer les reflexions oportunes. 

L’increment de les cotitzacions “és un dels elements que està sobre la taula”. Ara, queda per veure, “quines s’activaran, amb quina intensitat i amb quin calendari”. Eric Jover no ha volgut esplaiar-se ni poc ni gens tot i deixar dit que “en major o menor mesura s’haurà d’activar” l’increment. Ni tan sols ha volgut pronunciar-se sobre el ‘timing’. Ara, el ministre ha afirmar que el treball de la comissió “ha de ser suficientment intens i freqüent” perquè el projecte de llei de modificació que ressurti de tot plegat “no estigui contaminats per processos electorals”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending