Jover no creu que el Banc de Desenvolupament sigui l'alternativa a l'FMI

El grup parlamentari socialdemòcrata s'ha reunit amb la vicegovernadora per a l'estratègia de desenvolupament social del Banc de Desenvolupament Europeu

La representant del Banc de Desenvolupament Europeu, Rosa María Sánchez-Yebra, i el president del grup socialdemòcrata, Pere López.
La representant del Banc de Desenvolupament Europeu, Rosa María Sánchez-Yebra, i el president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El ministre portaveu, Eric Jover no creu que el Banc de Desenvolupament sigui l'alternativa a l'FMI com proposa el Partit Socialdemòcrata (PS). "´És un projecte a analitzar, però en cap cas és una alternativa. Són dos projectes diferents" ha dit el ministre. Jover també ha comentat que tots els països, menys un, que formen part del Banc de Desenvolupament formen part de l'FMI".

El ministre considera que l'entitat "té elements que són positius però també que passen per augmentar l'endeutament del país". Ha mostrat la seva sorpresa pel fet que el PS hagi parlat de les politiques relacionades amb habitatge. "Fa una setmana vam votar la llei del pressupost i hi va haver una sola esmena del PS i era per retallar partides destinades a l' habitatge".

Eric Jover ha criticat Pere López per "utilitzar l'endeutament extern per resoldre una problemàtica com la de l'habitatge que no han volgut solucionar amb el pressupost de l'Estat".

Des del PS han presentat el banc com l'alternativa a l'adhesió a l'FMI, que consideren que no respon a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes d'Andorra. El Banc de Desenvolupament permet demanar finançament per a projectes de caràcter social no només del Govern, sinó també dels comuns i d'empreses parapúbliques. "No hi ha un sostre de volum de projectes, ni en aquest any ni a l'any vinent. Tampoc hi ha una limitació de préstec", explica Lòpez. "És un banc amb finalitats bàsicament socials, repercuteix aquest finançament als seus clients".

Etiquetes

Comentaris

Trending