Jover confia que els problemes de Neilson per trobar alternatives a Thomas Cook no tindran un impacte “important” a Andorra

El portaveu del Govern explica que les estacions ja busquen “canals alternatius” per dur un turista que no és “majoritari”

Èric Jover, durant la roda de premsa.
Èric Jover, durant la roda de premsa.

El Govern confia que la fallida de Thomas Cook, el principal turoperador britànic a través del qual molts turistes britànics arribaven a Andorra -via Neilson i aterrant a Alguaire- no tingui un efecte “important” sobre el país. Així ho ha indicat el ministre portaveu, Èric Jover, en ser preguntat durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal a un executiu que entén que hi ha prou temps per buscar alternatives que garanteixin l’arribada dels visitants anglesos de cara a la temporada d’hivern.

A finals de setembre, Thomas Cook, l’empresa turística del Regne Unit que més persones movia al llarg de l’any va anunciar que feia fallida i que aturava tota la seva activitat. A més de les conseqüències immediates –en aquell moment tenia 600.000 clients de viatges amb paquets contractats  -, hi havia de futures, com ara els dubtes sobre què passaria amb els vols que l’operador Neilson tenia lligats a l’aeroport lleidatà d’Alguaire, que duien turistes britànics al Pirineu català i, sobretot, andorrà.

Des de la Generalitat de Catalunya, aquest dimecres el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Galvín, ha revelat que Neilson està trobant importants dificultats per trobar una empresa que pugui facilitar els avions per volar aquest hivern a l'aeròdrom de Ponent. Així, ha advertit que en cas de confirmar-se aquest extrem, la suspensió d'aquests viatges afectaria de forma negativa, al seu entendre, el turisme andorrà. 

Preguntat sobre la qüestió, Jover ha volgut aclarir que els anglesos, tot i que són un mercat que sempre s’ha treballat, “no és de les principals nacionalitats que visiten el país”. Tot i això, sí que ha admès que s’ha consultat amb el sector i que se’ls ha traslladat que “les estacions estan buscant altres canals als utilitzats fins ara amb la companyia que va fer fallida”.

Per tant, des del Govern es vol donar un missatge de tranquil·litat, en assegurar que l’afectació del tancament de Thomas Cook, i especialment la seva repercussió al programa de vols de Neilson, no ha de ser especialment greu, almenys pel que fa a Andorra. “Segons ens ha comentat la ministra, el missatge que se’ns ha transmès és que no hauria de representar un impacte important per al país”.

Comentaris (3)

Trending