Josep Maria Pijuan, renovat com a president del Tribunal de Corts

El magistrat seguirà al capdavant de l’òrgan judicial, al qual va retornar l’any 2014 després d’una etapa a les sales penal i civil del Superior

-
-

El Consell Superior de la Justícia ha renovat Josep Maria Pijuan com a magistrat i president del Tribunal de Corts. D’aquesta forma, continuarà ostentant el càrrec al qual va accedir l’any 2014, també com a màxima autoritat de l’òrgan judicial.

Pijuan acumula ja una llarga trajectòria en les institucions de la justícia andorrana. Va ser magistrat del Tribunal de Corts durant bona part de la dècada dels noranta i dels anys 2000. El 1999, ja va ser nomenat president de l’òrgan jurídic, del qual va fer el salt al Superior el 2005. Allà va compaginar la sala penal i la civil, fins al 2014.

El 2014 va retornar al Tribunal de Corts. Ho va fer també com a president. Cinc anys després, el CSJ ha optat per renovar el seu mandat. Durant aquest temps, Pijuan no ha pogut evitar estar al centre d’algunes polèmiques, la més destacada la seva recusació com a president del tribunal que havia d’abordar el judici de BPA.

El Superior va acceptar la petició feta per un dels advocats de la causa, Josep Anton Silvestre, que denunciava que el magistrat havia fet advertències amenaçadores als seus clients. El seu lloc al capdavant del tribunal jutjador del cas el va agafar Enric Anglada.

Comentaris

Trending