Investigació oberta i preocupació a l'hospital per la mort d'un nadó 'sismesó'

Comentaris

L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

La mort d’un nadó a l’hospital ha generat, gairebé a parts iguals, desolació i preocupació entre els professionals i responsables del centre. I, en alguns sectors, també malestar. La família del nadó va anunciar divendres la seva voluntat de querellar-se contra els eventuals responsables de les suposades negligències professionals que haurien acabat derivant en la mort del bebè, nascut als sis mesos de gestació, i que va perdre la vida a les poques hores d’un part per cesària. El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha anunciat aquest dilluns mateix que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha obert una investigació per aclarir els fets.

Els professionals consultats per aquest informatiu digital han admès que la mort del nadó ha trasbalsat l’hospital. I més encara quan des de la família es vincula a comportament anòmal d’alguns dels metges que haurien atès la mare de la criatura, una jove andorrana embarassada de sis mesos quan va acudir a urgències del centre sanitari queixant-se d’un fort malestar abdominal. Les fonts consultades, els professionals contactats, han deixat clar que la preocupació i la desolació no té res a veure amb el fet que es doni per entès que hi va haver negligència. Res d’això. “Són casos per sort molt poc habituals però molt durs quan passen. I hi ha una situació que es pot equiparar massa propera en el temps”, ha indicat un dels consultats.

Després de la seva compareixença davant la comissió legislativa de Medi Ambient i Sanitat per tractar la qüestió de la contaminació de l’aqüífer d’Arinsal, Álvarez Marfany ha afirmat, respecte de la mort del nadó, que “en tenim coneixement”. I ha explicat que li consta que “s’està fent una investigació al SAAS” i que amb posterioritat el ministeri sol·licitarà al SAAS tota la informació que hagi recopilat per poder “veure què ha passat i prendre una determinació” en relació a eventuals responsabilitats d’alguns dels professionals intervinents en l’afer. O per descartar dita responsabilitat. La voluntat de la família afectada d'acudir a la Justícia, per ara, és sols això: una intenció.

Comentaris

Trending