Inversis es perfila com el dipositari que permetrà Vall Banc accedir a la renda variable

Comentaris

Inversis es perfila com el dipositari que permetrà Vall Banc accedir a la renda variable
Inversis es perfila com el dipositari que permetrà Vall Banc accedir a la renda variable

Inversis es perfila com el dipositari de Vall Banc. Encara que no hi ha data perquè es formalitzi l’operació, el fet que l’entitat controlada al cent per cent per l’espanyola Banca March permetria als clients del banc ara tutelat pel fons voltor americà JC Flowers poder anar recuperant els seus productes de renda variable. Alhora, a través d’Inversis, segons les fonts consultades, Vall Banc podria treballar amb dòlars.

Fins ara, Vall Banc no ha pogut mobilitzar la renda variable perquè els dipositaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) s’han oposat a cooperar amb la nova entitat. Segons algunes fonts, no li donaven la suficient confiança ni jurídicament reconeixien Vall Banc com a BPA. Amb l’entrada en joc d’Inversis, si finalment es confirma, la situació canviaria.

La majoria de clients de Vall Banc amb productes de renda variable el que pretenen fer, segons les fonts consultades, és transferir els seus productes cap a altres entitats. O, simplement, capitalitzar-los. La manca d’un dipositari que permetés fer les operacions no facilitava aquest tipus d’operativa. Tampoc no s’ha pogut treballar amb dòlars des que Vall Banc està obert al públic.

De Prat de la Creu a Carlemany

Mentre els nous rectors de Vall Banc fan gestions per aconseguir nous ‘partners’ a diferents nivells, els treballadors de BPA a l’oficina de Prat de la Creu estan de mudança. Les instal·lacions que ocupava aquesta sucursal no eren de propietat de BPA. El lloguer finalitza aquest agost i els dirigents de l’AREB ja fa alguns mesos que van decidir no renovar el contracte. D’aquí que s’estigui treballant en el trasllat.

Segons diverses fonts, l’oficina de BPA de Prat de la Creu, o millor dit, el personal i la infraestructura que usaven, es dirigirà cap a la segona planta de l’edifici de Carlemany. La que històricament havia estat la seu central de BPA, que d’uns anys ençà tampoc era titularitat de l’entitat bancària però sobre l’arrendament de la qual l’acord no s’esgotava pas ara.

El vaixell insígnia de JC Flowers

JC Flowers “és la primera vegada que inverteix en una entitat dedicada a la gestió de patrimoni i la nostra voluntat és que Vall Banc esdevingui un vaixell insígnia en aquesta activitat posicionant-se com a una referència mundial en el sector pels seus resultats, la seva capacitat d’innovació i el seu servei als clients”. Aquesta és una de les explicacions que fa el conseller delegat de la nova entitat andorrana, Christoph Lieber, a través d’un correu electrònic intern enviat aquest dilluns al personal de Vall Banc i les seves filials. Lieber intenta apujar la moral a la tropa. Una part del personal, segons diverses fonts, no veu massa futur al projecte. D’aquí, en part, que Lieber agraeixi l’esforç i la professionalitat de la plantilla, procedent pràcticament al cent per cent de BPA. “He pogut comprovar de primera mà el gran potencial que té Vall Banc”, diu el financer alemany ara que ja ha tret formalment el cap per l’entitat.

En la comunicació, entre altres coses, el conseller delegat de Vall Banc explica que JCF “és un inversor especialitzat en serveis financers, amb una perspectiva d’inversió a llarg termini. Ha entrat en el mercat andorrà de banca privada amb la ferma intenció de construir una entitat independent, robusta, capaç de competir tant en l’àmbit local com global per la seva qualitat de servei, innovació i paràmetres de gestió”. Després de recordar que Vall Banc és un dels millors exemples de transparència i netedat dels clients a nivell mundial i que “actualment es tracta d’un dels bancs més capitalitzats del món, amb una ràtio de ‘core capital’ superior al 24%”, destaca que “també serà conegut per la seva innovació tecnològica de primer nivell. Estem treballant per construir una plataforma transaccional completament digital per esdevenir una de les entitats més avançades del món”. Explica, també, que “actualment ens trobem en negociacions avançades amb un dels millors proveïdors mundials de serveis de gestió de patrimonis perquè Vall Banc disposi, a mitjan 2017, de la tecnologia i dels serveis més sofisticats que existeixen al mercat”.

 

Comentaris

Trending