Un terç de les trucades que atén Bombers arriben a través del 112

Aquest dissabte se celebra el Dia europeu de les emergències, que a Andorra es reparteixen quatre números diferents: 112, 110 (policia), 116 (SUM) i 118 (cos d’extinció)

Comentaris

Infraestructura de Protecció Civil.
Infraestructura de Protecció Civil. arxiu

Una de cada tres trucades que atén Bombers des de la seva centraleta arriba a través del 112, que és operatiu al Principat malgrat no tenir el component unificat d’emergències que té pràcticament a tot Europa des de fa més de tres dècades. Justament, aquest dissabte se celebra el Dia europeu de les emergències que simbolitza l’esmentat 112, i Protecció Civil ha analitzat alguns elements al tomb d’aquesta xifra que resulta miraculosa en alguns casos.

Si arreu del continent el 112 és el telèfon unificat de totes les emergències, a Andorra, aquest número, que atén Bombers, comparteix protagonisme amb el 110 que gestiona la policia, el 116 que correspon a les urgències sanitàries concretament i el 118, que és el número titular del cos de prevenció i extinció d’incendis. El 112 és operatiu al Principat des del 1992. I ara, la Llei de Protecció Civil estableix que en tres anys -i això és des de l’any passat- s’han d’unificar totes les emergències en el 112.

Durant el 2022 es van rebre 31.517 trucades a Bombers de les quals un 30% des del 112, 2.614 més que l’any anterior. Des de Protecció Civil, que gestionarà o coordinarà el conjunt de les emergències, ja s’està treballant en la unificació de l’atenció telefònica.

Etiquetes

Comentaris

Trending