El temor a la propagació del coronavirus dins la presó obliga a suspendre les visites

L’agent hospitalitzat després que divendres fos diagnostic positiu de la malaltia ha millorat gràcies al tractament farmacològic que se li està donant

Accés al centre penitenciari de la Comella.
Accés al centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

Com era de preveure, les visites al centre penitenciari s’han cancel·lat. El temor a la propagació del coronavirus dins de la presó ha portat finalment a decidir suspendre els vis-a-vis i qualsevol altre accés presencial al centre, a no ser que siguin situacions d’extrema urgència o que puguin anar en contra del dret a defensa d’algun reclús. Com ja es va fer durant el confinament en la primera etapa de la pandèmia, es reforçaran les vídeo-conferències dels reclusos amb els seus contactes, siguin familiars o amb advocats.

La decisió ja feia un temps que s’estava valorant i dijous la direcció ho va plantejar al ministeri, que es dictés l’ordre necessari per poder suspendre les visites. L’hospitalització d’un agent penitenciari justament del departament de visites ho hauria accelerat tot plegat. El vigilant va donar positiu de coronavirus divendres i al cap de poques hores l’empitjorament de la seva situació va portar a un ingrés. L’evolució des que està sotmès a tractament farmacològic hauria estat molt bona.

Interior del centre penitenciari.

Relacionat

Les visites als presos queden en l’aire després de l’hospitalització per Covid d’un agent

Són prop d’una desena d’agents els que hi ha en aquests moments confinats, entre positius i contactes. Caldrà veure l’impacte que té a l’àrea de visites el positiu de l’agent hospitalitzat. Per ara, no consta que hi hagi cap reclús contagiat. Els protocols i controls són força estrictes. De fet, és possible que aviat es torni a fer un nou cribratge de seguiment per mirar d’evitar qualsevol ensurt en un dispositiu sensible i de difícil gestió en segons quines situacions.

Comentaris

Trending