Les visites als presos queden en l’aire després de l’hospitalització per Covid d’un agent

El nombre de casos positius de coronavirus diagnosticats durant els darrers dies tornaran a batre rècords després d’un creixement exponencial les dues darreres setmanes

Interior del centre penitenciari.
Interior del centre penitenciari. ARXIU

Les visites al centre penitenciari estan ara mateix en l’aire. De fet, el més probable és que se suspenguin i s’opti per reinstaurar les vídeo-trucades com ja es va fer durant el confinament. Fonts del ministeri d’Interior han reconegut que la petició està damunt la taula. I la decisió d’acordar-ho és pràcticament un fet més des que divendres es va diagnosticar el positiu d’un agent del departament de visites la situació del qual s’ha agreujat fins al punt d’haver-lo d’hospitalitzar.

A Institucions Penitenciàries són diversos els agents que, ja sigui per ser positius ells mateixos, o per haver estat en contacte amb alguna contagiada, estan aïllats. No obstant això i per ara, la situació no ha alterat especialment la planificació laboral dels vigilants penitenciaris. Per sort fins al moment, els protocols establerts amb els reclusos han anat funcionant i que hagi transcendit no es coneix de cap cas que hagi afectat un intern.

Ja que se suprimirien els vis-a-vis, a canvi es podria fer una trucada amb imatge suplementària al que sol ser habitual

Un dels mecanismes per mantenir aquesta nul·la incidència del virus entre la població reclusa seria, justament, suprimir les visites, petició que la direcció del centre hauria formalitzat dijous passat i que s’estima que en breu es podrà formalitzar l’acord encara que hi ha d’haver una decretació oficial per tal que legalment se sustenti la mesura. Ja que se suprimirien els vis-a-vis, a canvi es podria fer una trucada amb imatge suplementària al que sol ser habitual.

La situació de l’agent penitenciari amoïna els companys. És el primer cas que un carceller ha d’entrar a l’hospital per culpa del virus. Ja hi va haver un policia que també va estar hospitalitzat durant el primer brot de la pandèmia. I és que la situació no és gens encoratjadora. Fonts consultades han assegurat que el nombre de casos positius diagnosticats durant el cap de setmana torna a ser altíssim.

Si les xifres que s’acabin tenint en les properes hores no ho desmenteixen, els contagis detectats des de divendres i fins aquest dilluns a la tarda, quan s’oficialitzarà un nou recompte, haurien de tornar a ser de rècord, confirmant així el creixement exponencial de la propagació del virus haguda les dues darreres setmanes.

Comentaris

Trending