El Sindicat Penitenciari considera un acte de cara a la galeria la sanció a un vigilant per la fuga

El seu portaveu, David Bernaus, explica, en relació a l'afer de l'escapada de José Luis Tribaldos, que "ho han fet perquè no es digui que no s'han depurat responsabilitats"

Comentaris

Interior del centre penitenciari.
Interior del centre penitenciari. ARXIU

El Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA)  considera un acte de cara a la galeria la sanció de 20 dies de sou i feina a l'agent que vigilava el pati en el moment de la fuga de José Luis Tribaldos de la presó de la Comella el mes d'octubre del 2019. Se li havien obert dos expedients, un per una falta molt greu i l'altre per una falta molt greu. L'organització sindical creu que l'agent és un cap de turc.

 

El portaveu i tresorer, David Bernaus, es mostra satisfet per l'arxivament dels dos expedients als agents que estaven al centre de videovigilància, la CECO, la central de control on s’observen totes les càmeres instal·lades en tot el recinte

"S'ha demostrat que no tenien cap mena de responsabilitat i es confirma que nosaltres no anàvem equivocats". Al mateix temps, però, es mostra en desacord amb la sanció a l'agent que vigilava el pati quan es va produir la fuga i que ha estat sancionat per negligència. "Hi havia problemes estructurals i sistemàtics que van permetre que la fuga arribés a bon port i no s'hauria consumat", explica Bernaus. El responsable de vigilar la zona per es va escapar Tribaldos ha de vigilar dos espais. A més, el sindicat ha denunciat que el mur és molt baix i que no van funcionar les alarmes.

"La sanció ha arribat perquè no es digui que no s'han depurat responsabilitats", afegeix el portaveu. "Ara té el dret de recórrer la decisió i esperem que, finalment, se li doni la raó". El vigilant pot portar el cas a la Batllia. El primer pas, però, és presentar el recurs al ministeri d'Interior i Justícia. El pres va ser capturat al cap de tres hores d’haver saltat pels murs del mòdul d’aclimatació, on havia estat aïllat pel seu comportament suposadament indegut i conflictiu. El Tribunal de Corts li va imposar el mes passat una pena de dos anys de presó, un d'ells ferm, pels furts comesos just abans de ser detingut per primera vegada. Per la fuga se li van imposar sis mesos de presó ferms que ja va complir.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending