Una seixantena de temporers, com a mínim, s’haurien quedat a les portes d’accedir a la quota general

Aquest és el càlcul que fan des d’Argentinos en Andorra i un dels motius pels quals no haurien pogut tramitar l’autorització és que no haurien arribat a complir els quatre mesos de contracte

L'hostaleria és un dels sectors amb més temporers.
L'hostaleria és un dels sectors amb més temporers. ARXIU

En dotze dies s’han esgotat els 390 permisos de residència i treball que es van aprovar tot just abans de Setmana Santa i que permetien que aquells temporers que havien treballat durant l’hivern poguessin accedir a la quota general només amb una temporada. Des d’Argentinos en Andorra calculen que una seixantena de treballadors s’haurien quedat a les portes de tramitar l’autorització. Un dels motius, segons ha pogut saber l’Altaveu és que algunes persones no havien complert els quatre mesos de contracte fins a la data i això els ha penalitzat.

Govern ha informat aquest migdia que l’excepció que s’ha fet amb un contingent de 300 autoritzacions de residència i treball més l’ampliació del 30% ja s’havien esgotat. Això, però, ha fet que temporers extracomunitaris que havien vingut per primera vegada aquest hivern i que volien accedir a la quota general s’hagin quedat a les portes de poder tramitar la sol·licitud. Segons ha explicat a l’Altaveu, el president de l’associació Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, “hi hauria una seixantena de treballadors que estaven a l’espera i ara hauran de marxar”.

Cua al Servei d'Immigració.

Relacionat

Esgotada l’‘excepció’ per als temporers extracomunitaris per passar a la quota general

Un dels motius que podrien explicar això, segons ha pogut saber aquest mitjà, és el fet de no haver complert els quatre mesos de contracte fins ara. Hi ha treballadors que van començar a treballar el 21 de desembre i fa uns dies no els van acceptar el dossier perquè no havien complert el termini establert. Això ha fet que ara s’hagin vist superats pels que van començar al seu lloc de feina a principis del desembre passat.

L’Altaveu s’ha posat en contacte amb la portaveu del Consell del Sector privat del Turisme, Esther Santuré, però ha evitat posicionar-se sobre les conseqüències que pot tenir en funció de les necessitats del sector. Remarca que espera una pròxima reunió amb les entitats per tal de poder tenir una visió. Fonts hoteleres han remarcat que l’any passat entre 600 i 700 temporers van poder continuar a l’estiu més les contractacions de temporada que es van fer es va poder arribar a uns 1.200 treballadors.

D’altra banda, Marcelo Ponce ha manifestat que un miler d’argentins que havien vingut a l’hivern ja han marxat. Ara els que vulguin accedir a la quota general hauran d’acreditar una experiència de quatre anys.

Comentaris (5)

Trending