Esgotada l’‘excepció’ per als temporers extracomunitaris per passar a la quota general

Govern ha informat que aquest divendres ja s’han exhaurit les 390 autoritzacions de residència i treball, tenint en compte que el contingent inicial era de 300 i s’havia ampliat en un 30%

Cua al Servei d'Immigració.
Cua al Servei d'Immigració.

Govern ha comunicat que aquest divendres s’han esgotat els 390 permisos de residència i treball de l’excepció que havia fet Govern per aquells temporers extracomunitaris que havien treballat aquest hivern i que només amb una temporada poguessin accedir a la quota general. La mesura es va aprovar tots just abans de Setmana Santa i en 12 dies ja s’ha exhaurit el contingent inicial més el 30% ampliable.

Temporers i empresaris del sector turístic han hagut d’afanyar-se per poder presentar la documentació per tal de sol·licitar el pas a la quota general, per aquells que han treballat aquest hivern i amb un contracte de quatre mesos. Tot i que el Govern ha tornat als requisits d’abans de la pandèmia per als treballadors extracomunitaris per evitar de frenar el creixement poblacional que hi ha hagut en el darrer any, sí que ha fet una excepció de cara a l’estiu per a 300 persones, una quantitat ampliable en un 30%.

Reunió del Consell Econòmic i Social d'aquest dimarts.

Relacionat

Retorn als quatre anys d’experiència per als extracomunitaris que vulguin treballar a Andorra

Qui no hagi pogut fer encara els tràmits ha de saber que ja no es podrà acollir en aquesta mesura i si vol accedir a la quota general haurà d’acreditar quatre anys d’experiència. Segons han informat fonts governamentals, aquest mateix divendres s’han esgotat les 390 autoritzacions de residència i treball. De fet, ahir 341 d’aquests permisos ja s’havien atorgat i avui s’han esgotat la resta.

Des de la patronal se n’havien demanat que poguessin ser 450, però, finalment, han acabat sent menys. Ara bé, des del sector turístic s’està preocupat per saber com es podran confeccionar les plantilles de cara a l’estiu, tenint en compte que ja tenien coll avall que es mantindrien les flexibilitzacions aprovades l’any passat. En el seu moment, el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, va dir que aquesta qüestió seria “un entrebanc difícil de gestionar”.

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol.

Relacionat

Els hotelers asseguren que la reducció de la quota d’estiu “serà un entrebanc difícil de gestionar”

El Govern té previst aprovar en les pròximes setmanes la quota d’estiu, tot i que el sector turístic ha remarcat que en època estival és complicat trobar temporers que vulguin venir al país perquè prefereixen treballar a la costa espanyola. Caldrà veure si tots els establiments que havien obert l’any passat continuaran oberts enguany o hauran de retallar alguns serveis per manca de personal. 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending