Quaranta detencions en els controls d’alcoholèmia de Setmana Santa

El 15% de les parades que la policia ha fet entre les 10 de la nit i les 6 del matí en el marc de la campanya han resultat positives

Control d'alcoholèmia a l'avinguda Tarragona.
Control d'alcoholèmia a l'avinguda Tarragona.

Quaranta dels 57 controls per alcoholèmia amb resultat positiu que s’han fet en el marc de la campanya de Setmana Santa, del 9 al 24 d’abril, han suposat la detenció del conductor aturat. La meitat dels detinguts tenien entre 26 i 40 anys i la immensa majoria (35) eren residents i homes (34). Gairebé tots els arrestos (36) es van practicar en horari nocturn. I és que el 15% dels controls efectuats entre les 10 de la nit i les 6 del matí han resultat positius. Les taxes més elevades detectades durant la campanya han estat 2,14 grams d’alcohol per litre de sang i 2,27.

Durant el període de temps referit, s’han fet un total de 928 controls, dels quals 871 han donat un resultat negatiu i la resta van ser positius. Per tant, el percentatge de positivitat és del 5,28%. Dels 57 controls positius 14 han comportat sancions administratives (taxa d’alcohol dins la franja de 0,51 g/l a 0,80 g/l); han comportat sancions administratives (conducció sota els efectes de tòxics); 38 han comportat detenció per taxa d’alcohol superior a 0,80 g/l; un han comportat detenció per positiu a l’alcohol i tòxics, i un altre ha suposat la detenció per positiu a tòxics.

El 75% de les detencions presentaven una taxa igual o inferior a 1,60, és a dir, inferior al doble del màxim permès. Només dos dels conductors detinguts van resultar implicats en algun tipus d’accident. En un cas, de danys materials i, en l’altre, amb una persona que va acabar resultant ferida. La policia, que ha fet públiques aquestes dades a través del seu portal web aquest dimecres, insisteix en el fet que “la suma d’alcohol més volant és del tot inviable”.

Comentaris (9)

Trending