Preocupació policial per la possible limitació d’interrogatoris a menors de 25 anys

Els comandaments del cos reclamen tenir informació directa sobre els canvis que s’estan plantejant en el Codi de procediment penal

Diverses qüestions amoïnen als comandaments policials.
Diverses qüestions amoïnen als comandaments policials. Toni Solanelles

La possibilitat que la reforma que s’està cuinant del Codi de procediment penal pugui limitar actuacions policials preocupa especialment els comandaments del cos, que voldrien saber de primera mà quins canvis es plantegen i en què pot afectar la tasca policial.

La preocupació l’ha manifestada el Sindicat de Comandaments de la Policia (SICOP) en una missiva enviada al ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. En l’escrit, els responsables policials deixen clar que el poc que ha transcendit sobre la modificació que s’està elaborant ha generat “reaccions i certa preocupació”.

Entre els elements que més preocupen els policies hi ha el fet que “els menors de 25 anys no podran ser interrogats” pels agents o que “la policia no podrà fer actes que no sigui purament constatar els fets sense valorar res ni incriminar ningú”. De moment són especulacions que tampoc la direcció del cos ha pogut resoldre perquè, segons van comunicar al SICOP, no participava ens els treballs d’anàlisi de la possible modificació.

Rossell no va voler avançar divendres passat, en el marc de l’acte d’Obertura de l’Any Judicial, cap detall de la reforma del Codi de procediment penal que s’està preparant. Va assegurar el ministre que primer s’ha de treballar amb els implicats, però va deixar clar que la remodelació legislativa serà profunda.

Comentaris (13)

Trending