El positiu de dos comandaments obliga a confinar sis agents més i retorna el neguit a la presó

Des de divendres passat, com a mínim, que hi havia vigilàncies passives entre la cúpula del centre penitenciari davant possibles contagis, alguns dels quals s’han confirmat

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

Quan encara com aquell que diu no s’havia acabat la quarentena que implicava vuit agents de la unitat d’intervenció (dels quals un de positiu i la resta contactes), dos positius entre persones de comandament i arran d’això el confinament de sis agents han retornat el neguit al centre penitenciari on, sortosament i pel moment, no hi ha infeccions entre els interns producte d’un protocol que, a priori, s’està aplicant de manera molt estricta.

De fet, com a mínim des de divendres i especialment entre la cúpula d’Institucions Penitenciàries ja hi havia una vigilància passiva davant el fet que hi podia haver contagis. Un dels principals comandaments del centre era contacte d’un positiu i, en conseqüència, molts dels altres comandaments esdevenien contacte no estret i calia que estiguessin observants.

Les darreres hores s’han confirmat els dos casos que, d’entrada, més es temia que acabessin resultant positius i, davant d’aquest fet, i a resultes de la planificació laboral i el ràpid estudi epidemiològic realitzat en ser l’equipament d’alt risc i sensibilitat, s’han confinat els sis agents que van estar operatius dilluns a la nit. Ara hi ha altres carcellers que estan, per dir-ho així, en observació. I també s’estaria estudiant la possibilitat de tornar a restringir del tot les visites al centre i fer-les, com ja es va fer durant el confinament primer, a través de dispositius telemàtics.

Comentaris (3)

Trending