Mig centenar de responsables penitenciaris francesos fan estada a Andorra sense visitar la presó

La direcció interregional de serveis penitenciaris de Tolosa juntament amb altres funcionaris de departaments de reclusió duen a terme un seminari al Principat amb el qual la direcció del centre andorrà mira de netejar la imatge almenys de cara a fora

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Mig centenar de responsables penitenciaris especialment de la zona sud de França estant fent una estada d’un parell de dies al Principat per debatre sobre les pràctiques que duen a terme i altres necessitats del cos. Han escollit Andorra ja que Institucions Penitenciàries ha fet alguna mena de col·laboració. Però per sorpresa de molts funcionaris andorrans, que han sabut de la qüestió per casualitat, els funcionaris francesos ni tan sols acudiran a visitar les instal·lacions de la Comella. Coma mínim, no està previst.

En concret, és la direcció interregional de serveis penitenciaris de Tolosa que juntament amb funcionaris penitenciaris dels serveis departamentals de reinserció i llibertat condicional, juntament amb membres de l’equip directiu de la seu central realitzen anualment un seminari en un punt concret distint cada cop. Enguany, s’ha proposat Andorra com a país i institució convidada arran d’una col·laboració que mantenen els dos departaments.

Amb tot, però, la trobada es mira de fer amb la màxima discreció, sense com aquell que diu ni tan sols participació ministerial i, consideren funcionaris consultats, com una operació més de maquillatge de la direcció d’Institucions Penitenciàries, almenys de cara en fora, per mirar una imatge que ja saben, pels inputs que tenen de l’estudi de clima laboral que s’està duent a terme. que està molt malmesa. També el ministeri d’Interior és conscient de la situació.

Curiosament, s’ha dit, no hi ha prevista, almenys fins a data d’avui -i aquest dijous ja es fa la segona i darrera jornada del seminari-, cap visita al centre penitenciari perquè “hauria suposat un rebombori” màxim i, per qüestions de logística i organització, haver d’adoptar mesures suplementàries.

Comentaris (1)

Trending