Investigació a la presó per mirar d’aclarir el darrer cas de Covid que ha obligat a confinar agents

Suposades discrepàncies entre funcionaris podrien estar a la base dels eventuals contagis, que es porten amb la màxima discreció

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.
Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

El malestar a la presó no frena. La direcció hauria obert una investigació per aclarir les circumstàncies que envolten el darrer episodi de Covid que ha obligat a confinar diferents agents i que manté en vigilància passiva alguns funcionaris més. Suposadament, discrepàncies entre un comandament i un agent ras estarien a la base d’una situació que ha afegit més llenya al foc d’un centre penitenciari que fa temps que viu el dia a dia amb cert neguit i tensió per múltiples decisions i comportaments.

Segons fonts del ministeri d’Interior, dijous de la setmana passada un agent d’Institucions Penitenciàries hauria advertit un dels comandaments del departament, en concret un oficial, que tenia un familiar directe amb el qual conviu que havia donat positiu de coronavirus i que considerava millor, per prudència, absentar-se de la feina malgrat que el ministeri de Salut encara no li havia comunicat cap eventual aïllament.

Les esmentades fonts han assegurat que davant la sorpresa del funcionari i en contra del que s’havia fet en altres ocasions, el comandament va dictaminar que l’agent acudís al seu lloc de treball, ubicant-lo no només en un departament que hagués de tenir poca relació amb companys i menys amb reclusos (com ara el centre de comandament) sinó situant-lo en la vigilància ordinària de diversos mòduls. Cert que era de nit i hi ha menys activitat. Però tot plegat no deixa de ser un risc.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Un positiu de Covid i dos aïllats per contacte directe tornen el neguit als funcionaris de la presó

La situació es va complicar quan poc després es va confirmar que l’agent també era positiu, amb la qual cosa no només es va haver de confinar ell sinó altres funcionaris que havien estat en contacte directe amb ell. Hores d’ara, com que el cas es porta amb la màxima discreció, no és clar si algun dels altres vigilants penitenciaris ha acabat donant positiu. El que és clar és que n’hi ha d’aïllats i en vigilància passiva.

Per aclarir tot plegat i decidir si cal fer assumir responsabilitats a alguns dels implicats, la direcció ha obert la pertinent investigació. Les fonts consultades han assegurat que en el rerefons de tot plegat hi ha discrepàncies personals i situacions individuals que encrespen i enrareixen l’ambient però que, asseguren els consultats, no haurien de tenir incidència en el dia a dia d’una institució com la penitenciària, menys encara quan hi ha temes de salut i seguretat en joc.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending