Un positiu de Covid i dos aïllats per contacte directe tornen el neguit als funcionaris de la presó

Alguns dels carcellers consideren que no s’ha actuat amb prou diligència després que el vigilant que ha acabat infectat alertés que tenia un familiar malalt

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Torna el neguit per culpa del coronavirus a la presó. Les darreres hores s’ha hagut de confinar un funcionari que ha donat positiu a la malaltia i també s’han hagut d’aïllar dos vigilants més que serien contactes estrets. A més, altres carcellers estan en vigilància passiva. És a dir, han d’estar al cas de la possible aparició de símptomes compatibles amb la malaltia atès que haurien tingut alguna mena de contacte amb els ara confinats.

Entre alguns dels funcionaris hi ha cert malestar atès que el carceller que ha resultat positiu ja hauria advertit abans d’incorporar-se a una de les jornades laborals que tenia un familiar directe que havia contret la malaltia. Sense cap ordre en contra, el vigilant penitenciari va haver d’acudir a la Comella i, amb posterioritat, una prova TMA va revelar que estava contagiat. D’aquesta manera i en haver estat contacte estret de dos funcionaris més aquests dos altres haurien hagut de confinar-se, per ara, per prevenció.

Comentaris (8)

Trending