Interior assegura que els ascensos via CRA a la presó no fan incrementar la despesa

Rossell garanteix que els controls informàtics introduïts a la policia per a la consulta de les bases de dades no afecten les investigacions

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant la compareixença.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant la compareixença. Toni Solanelles

El ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, ha assegurat que la reestructuració de comandaments que s’ha dut a terme a Institucions Penitenciàries, a través de l’establiment de cinc ascensos de categoria per la via del complement de responsabilitat afegida (CRA) “no ha significat cap euro de més” en la partida de despeses de personal del centre penitenciari. Fins i tot, ha donat a entendre el ministre, hi ha algun estalvi i tot.

En tot cas, el titular ministerial ha assegurat que la reorganització de les línies de comandament és una petició de la nova direcció. I ha defensat la decisió en el sentit de fer confiança a la nova direcció recentment nomenada. Rossell no ha entrat en la possibilitat de consolidar les places ara donades per confiança durant l’exercici vinent i el que sí que ha assegurat és que no hi ha cap mena de malestar per aquesta reorganització interna.

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari.

Relacionat

Interior confirma la nova estructura de comandaments del centre penitenciari

Tampoc no hi hauria cap malestar, ha garantit el responsable d’Interior, a la policia, a partir de la limitació i els controls a les bases de dades existents al cos per tal de recopilar informació. El denominat projecte ‘vidre trencat’. Per accedir a moltes de les bases de dades cal passar abans tot un seguit de pantalles que sol·liciten a qui hi pretén accedir tot de detalls. I queda registrat tant qui fa la consulta com el motiu.

Dependències policials amb diversos terminals informàtics.

Relacionat

Profund malestar a la policia per les restriccions en la consultes en les bases de dades

“Aquesta eina té vàries finalitats”, ha assegurat el titular ministerial, que ha explicat que una d’elles pot ser “que les dades de les persones no es puguin tergiversar”. I l’altra, que “es pugui garantir que les notícies que apareguin tampoc no siguin tergiversades”. O dit d’una altra manera, que no es publiciti allò que al cos no li interessa que aparegui públicament. Això evidentment no ho ha dit el ministre, que el que sí que ha deixat clar és que “no crec que dificulti” les investigacions atès que qui vulgui fer una investigació no hauria de tenir problemes per explicar quina feina està fent. “No em consta que sigui així”, ha remarcat el ministre quan se li ha demanat pel malestar o per les dificultats d’investigació.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending