Interior confirma la nova estructura de comandaments del centre penitenciari

Govern ha donat llum verd a la reestructuració dels principals càrrecs orgànics de la presó via designacions ‘de confiança’ i complements puntuals, reforçant especialment l’àrea de reinserció

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari.
Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior ha confirmat els ‘ascensos’ de categoria per la via de designacions ‘de confiança’ i complements de responsabilitat afegida (CRA) d’almenys cinc funcionaris d’Institucions Penitenciàries que permetran dotar l’escala de comandaments dels càrrecs que es creuen adients i necessaris, almenys, des del parer de la nova direcció del centre, que voldria que durant el 2021 es consolidin les places amb els preceptius concursos.

El consell de ministres hauria avalat la proposta que hi havia sobre la taula i que força malestar ha aixecat dins de la presó, a nivell funcionarial. També és cert, asseguren les fonts consultades, que feia tantes setmanes que es parlava de la qüestió que “ja estava tot digerit”. Ara, que s’hagin fet ‘promocions a dit’ i que una part important de les sis persones a les quals afecten positivament els canvis tinguin relació, d’una manera o altra, amb representants sindicals de la institució no convenç gaire.

Entrada principal al centre penitenciari.

Relacionat

Malestar a la presó per la reestructuració interna de comandaments

Tampoc no s’acaba d’entendre l’increment de comandaments a l’àrea de reinserció, fins ara molt menuda. En aquest sentit, les fonts consultades han indicat que només pot ser que es vulgui donar un impuls molt  important a aquest àmbit penitenciari i, més encara, tenint en compte que aquesta és l’àrea d’especialització, per dir-ho d’alguna manera, del recentment nomenat director de la presó, Miquel Àngel Garcia. En tot cas, aquest dijous es van publicitar internament els moviments sobre els quals s’especulava fa algunes setmanes.

Els canvis suposen la designació d’un oficial, dos sotsoficials de primera, dos sotsoficials i un formador. Amb aquests nomenaments, l’àrea de detinguts passa de dos sotsoficials de primera i vuit sotsoficials, a tres sotsoficials de primera i sis sotsoficials. Al seu torn, a l’àrea de reinserció, on fins ara hi havia hagut un oficial, un sots oficial de primera i dos agents, hi haurà a partir d’ara un oficial, un sotsoficial de primera, dos sotsoficials i dos agents. Aquest és l’increment que més sobta i que suposen els funcionaris del centre que ben aviat tindrà una explicació per la cúpula del departament dirigit per Josep Maria Rossell.

Comentaris (5)

Trending