Els impulsors de la manifestació del 8-D diuen que l’Estat “coarta” l’expressió de la ciutadania

En un manifest de resposta a la negativa d’Interior a autoritzar el recorregut de la mobilització qualifiquen la situació “d’amenaça” contra el poble i es pregunten si la reacció és una “estratègia encoberta” per impedir que els turistes s’assabentin del problema de l’habitatge

Comentaris

Des de la coordinadora es va fer una esquela per simbolitzar la negativa d'Interior a autoritzar el recorregut.
Des de la coordinadora es va fer una esquela per simbolitzar la negativa d'Interior a autoritzar el recorregut.

La Coordinadora per l’Habitatge Digne considera que la negativa del ministeri d’Interior a autoritzar el recorregut de la manifestació del 8-D representa una “amenaça de l’Estat contra el poble”. Segons un manifest que han fet públic a través de les xarxes, amb aquesta resposta “l’Estat coarta la voluntat ciutadana d’expressar-se lliurement pel camí escollit”.

Els impulsors de la mobilització del 8-D remarquen que el ministeri esgrimeix arguments en uns informes tècnics “als quals els sol·licitants de la manifestació no han tingut accés” i es pregunten si tot plegat no és més que “una estratègia encoberta per impedir al turista d’assabentar-se dels problemes d’habitatges a Andorra, dels abusos i de l’especulació...”. Igualment apunten a una manera de “protegir els negocis dels mateixos que són tenidors d’habitatges, dels familiars de qui governa, de protegir la imatge de país idíl·lic”.

Des de la Coordinadora es pregunten si les forces de seguretat pública no es veuen “preparades” per mantenir el control

Des de la Coordinadora també es pregunten si l’informe negatiu de les forces de seguretat pública és “degut al fet que no es veuen preparats per mantenir el control i l’ordre d’una manifestació que es proclama pacífica o si només estan en disposició d’executar les directrius que se’ls encomanen des de dalt”.

Finalment consideren que queda clar que “les lleis les fan ells, és la seva llei i està feta a la seva mesura” i expliquen que estan valorant el recorregut a realitzar “a causa de l’amenaça”.

Tal com ja va informar ahir l’Altaveu, els impulsors de la manifestació tenen temps fins dilluns per presentar al·legacions i demanar una nova reunió. En cas de no arribar a un acord, la previsió és que el ministeri faci una resolució desestimatòria de la demanda de manifestació.

Crits i proclames contra la gestió del Govern durant la manifestació per un habitatge digne.

Relacionat

Interior rebutja el recorregut de la manifestació del 8-D per motius de seguretat

A partir d’aquí els sol·licitants de la mobilització podrien activar els mecanismes jurídics establerts a la Constitució per a la protecció de drets fonamentals. Això implica promoure una demanda urgent i preferent establerta a l’article 41.1 de la Carta Magna. Aquesta procediment judicial s’insta davant la Batllia de guàrdia i aquesta disposa de 30 dies naturals per resoldre. Les decisions d’aquesta jurisdicció són recurribles davant el Tribunal Superior que té 30 dies més per adoptar la decisió definitiva, amb la qual cosa, si s’hagués de recórrer a aquesta via la manifestació no es podria celebrar fins al febrer o al març.

Comentaris (71)

Trending