Els guies de muntanya donaran suport a Protecció Civil en operatius de recerca de persones

El departament i l’associació que aplega aquests professionals signen un acord de col•laboració que també preveu mesures per donar més difusió a les campanyes informatives a la població

Comentaris

Un instant de l'acte de signatura del conveni.
Un instant de l'acte de signatura del conveni. SFGA/ C.ESTEVE

El departament de Protecció Civil col·laborarà amb l’Associació de Guies de Muntanya per realitzar accions de sensibilització i formació a la ciutadania. En concret, es volen difondre consells d’autoprotecció de cara a les sortides a la natura. A banda, els membres de l’entitat podran participar, si són necessaris, en tasques de recerca de persones.

Així ho estableix el conveni de col·laboració que aquest dimarts han signat totes dues parts. En representació del departament, el document ha estat rubricat pel secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León. D’aquesta forma, es formalitza la col·laboració entre les dues entitats en les accions de sensibilització i formació per a la població. Així, en les accions de comunicatives dissenyades per Protecció Civil que tinguin relació amb l’àmbit d’actuació de l’associació, se sol·licitarà la seva cooperació per difondre els consells d’autoprotecció i promocionar l’ús dels canals d’informació del departament per seguir l’actualitat.

D’aquesta forma, es podran diversificar els canals de difusió i reforçar les accions preventives i de sensibilització que des dels últims anys s’estan duent a terme a fi d’augmentar la resiliència de la població. A la vegada, el conveni contempla la col·laboració voluntària de totes dues parts per integrar els socis de l’associació, en cas que sigui necessari, com a grup de suport de Protecció Civil en les tasques d’ajuda en la recerca de persones en situació de risc en zones de muntanya o espais naturals del país, incorporant-se al grup d’intervenció a càrrec de l’operativa.

El conveni entra en vigor en el moment de la signatura i té una vigència d’un any.  Una vegada hagi expirat el termini anterior, es considerarà tàcitament renovat per períodes d’un any, tret que una de les parts notifiqui a l’altra la voluntat de no renovar-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending