Interior obre una investigació pels contagis al centre penitenciari

El titular ministerial, Josep Maria Rossell, demana a la direcció de la presó que s’esclareixin les causes d’un brot que ha afectat, per ara, quatre carcellers i quatre interns

Entrada principal al centre penitenciari.
Entrada principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rosell, ha ordenat a la direcció de la presó de la Comella que s’obri una investigació per aclarir l’origen del brot de coronavirus que ha afectat quatre agents penitenciaris i quatre interns. Des del Govern es vol tenir clar quin ha estat el motiu d’aquests contagis, que se sumen als 48 detectats per Salut les darreres 24 hores. Aquesta xifra torna a evidenciar l’alentiment del ritme d’infeccions, a la vegada que segueix caient el nombre de casos actius.

Des del Govern s’ha confirmat el brot de coronavirus que s’ha detectat al centre penintenciari avançat per Altaveu. En concret, hi ha quatre carcellers ja diagnosticats i, per tant, en aïllament domiciliari. A banda, dos més i una treballadora externa amb qui havien mantingut contacte, es troben també confinats per precaució. Pel que fa als interns, tres del mòdul de preventius una del de dones també han donat positiu.

Entrada a la presó de la Comella.

Relacionat

Aïllats a la presó quatre reclusos en ser diagnosticats de Covid

Des de l’executiu es vol esclarir quin ha estat l’origen d’aquesta situació. Per això, Rossell ha emplaçat la direcció del centre a obrir una investigació. Una de les hipòtesis que ha guanyat força les darreres hores seria un sopar al qual va participar, dissabte passat, un dels funcionaris diagnosticats. Per tant, un dels punts que hauria d’aclarir aquesta indagació seria si en aquesta trobada es van respectar les mesures dictades per evitar la propagació del virus en el sector de la restauració.

Comentaris (14)

Trending