Aïllats a la presó quatre reclusos en ser diagnosticats de Covid

Com a mínim els tres homes detectats positius fins ara han estat confinats al mòdul d’adaptació alhora que s’han restringit per precaució algunes activitats dels interns preventius

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

El cribratge d’urgència que s’està fent al centre penitenciari, i que afecta tant a interns com a funcionaris, hauria permès detectar per ara, com a mínim, quatre positius entre els reclusos, més enllà dels cinc agents contagiats i ja diagnosticats prèviament el cas dels quals va activar la nova analítica global a totes les persones vinculades a Institucions Penitenciàries. Les darreres hores s’han hagut d’aïllar els quatre reclusos contagiats.

Segons les fonts consultades, es tractaria de tres interns preventius i d’una dona penada. La situació preocupa i molt tant als responsables del centre com, també, al ministeri d’Interior. Fins ara s’havien donat casos entre agents penitenciaris. Fins i tot un reclús en semillibertat i sense relació amb els altres interns havia estat infectat, però en aquest cas es tracta d’una persona que feia més vida fora de la presó que dins. No s’havia contagiat cap pres d’estada constant.

No hi ha informació oficial sobre el cas. I en conseqüència, les fonts consultades no han pogut confirmar si els quatre aïllats són els únics infectats o encara s’han de rebre alguns resultats més

En aquest cas, es tracta de presos en permanència. Els tres homes són preventius. Segons les fonts consultades, s’ha buidat el mòdul d’adaptació, l’espai on s’aclimaten les persones que entren per primer cop al centre penitenciari abans de passar-los al mòdul ‘ordinari’ que els correspongui, i allí s’hi han aïllat els tres contagiats. A més, segons les fonts, la resta d’interns del mòdul de preventius també haurien vist reduïda la seva mobilitat o activitat dins el centre.

Així, segons les fonts, s’han de quedar dins la cel·la i s’han suprimit les sortides al pati. En el cas de la dona penada, aquesta comparteix mòdul amb la resta d’internes, sense diferenciació de si ja han estat condemnades en ferm o no. Aquesta reclusa té algun càrrec de responsabilitat dins del centre que la fan, ara mateix, una peça sensible en la transmissió del virus si hi hagués hagut cap fuga, cap falla en les mesures de prevenció, de protecció.

No obstant això, no hi ha informació oficial sobre el cas. I en conseqüència, les fonts consultades no han pogut confirmar si els quatre aïllats són els únics infectats o encara s’han de rebre alguns resultats més. El que és evident, això sí, és que aquest dijous s’han sotmès a proves de detecció de la malaltia tots els funcionaris i a partir de demà aniran tenint resultats. Per ara, hi ha almenys cinc funcionaris (dels quals un seria uniformat i un altre no) contagiats.

Una vista del centre penitenciari.

Relacionat

Cribratge d’urgència a la presó pel positiu de com a mínim cinc vigilants

Entre altres coses s’està analitzant l’origen de l’eventual brot. L’estudi epidemiològic ha de permetre aclarir si l’assistència d’alguns dels funcionaris en un sopar que hi va haver dissabte pot ser el focus dels contagis o no hi té res a veure. Tres dels funcionaris contagiats no haurien, segons algunes fonts, assistit en aquell àpat sobre el qual s’està mirant de comprovar si es van respectar les mesures dictades per evitar la propagació del virus en el sector de la restauració.

Comentaris (1)

Trending