Cribratge d’urgència a la presó pel positiu de com a mínim cinc vigilants

Se sospita que els contagis s’haurien produït arran d’un sopar on haurien coincidit almenys una desena d’agents; aquest dimecres ja s’han analitzat els interns

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

Les autoritats sanitàries han hagut d’activar un nou cribratge al centre penitenciari. Aquesta vegada amb més urgència que en altres ocasions després que s’hagin ja diagnosticat cinc casos positius entre els agents i que se sospiti que n’hi pot haver algun més. Aquest dimecres formalment només s’havia decretat el confinament dels cinc infectats i no s’havia fet cap comunicació respecte dels eventuals contactes. Les fonts consultades no han pogut establir si han estat treballant.

Aquest dimecres s’ha fet un cribratge massiu entre els interns. Fins ara no hi ha hagut cap problema entre la població reclusa. Sols s’hauria detectat, fins ara, un positiu en un intern en semillibertat que fa vida independent respecte de la resta de reclusos. El cas es va detectar fa pocs dies i se li va aixecar la mesura restrictiva de llibertat perquè pogués fer el confinament al seu domicili. En les properes hores s’hauria de saber l’estat de la població reclusa.

Mentrestant, aquest dijous s’han de sotmetre a les proves diagnòstiques tots els funcionaris, i el sentiment és que hi haurà algun positiu més. El que s’espera és que la malaltia no s’hagi estès massa enllà. I és que se sospita que l’origen del contagi s’ha de situar en un sopar que s’hauria celebrat dissabte i en el qual haurien coincidit, almenys, una desena d’agents penitenciaris. Segons les fonts consultades, d’entrada es van respectar escrupolosament les mesures de seguretat, però no està tan clar si aquest respecte va perseverar a mida que va avançar la vetllada.

Etiquetes

Comentaris (24)

Trending