Els funcionaris de policia esperen directrius sobre com actuar amb l’agent recentment processat

L’uniformat que està de baixa i va ser detingut dimecres passat acusat d’un delicte de revelació de secrets podria haver d’entrar al centre penitenciari si entra en contacte amb algun company

Despatx central de la policia.
Despatx central de la policia. Toni Solanelles

Al despatx central de policia, entre els funcionaris, hi ha certa expectació alhora que s’esperen directrius des de la direcció per com s’ha d’actuar amb el company que dimecres passat va ser detingut i posteriorment processat per un delicte de revelació de secrets. L’agent està en llibertat condicional, però podria haver d’ingressar al centre penitenciari si se salta alguna de les prohibicions que la batlle de guàrdia li va imposar. I aquí és quan hi juga el fet que els funcionaris estan a l’espera d’alguna eventual comunicació de la direcció.

Segons les fonts consultades, l’aute de processament i alliberament provisional de l’agent no deixaria lloc a dubte que s’ha d’abstenir a acudir a qualsevol dependència policial (ara mateix, però, l’uniformat està de baixa), que s’ha d’abstenir d’entrar en contacte amb l’establiment comercial i els responsables de la mateixa als quals suposadament els hauria facilitat informació confidencial de compra-venda d’or, i també té prohibit entrar en contacte amb qualssevol altre agent de policia.

Així, es dóna el fet que, sense saber-ho, un funcionari policial podria estar fent incomplir una prohibició judicial que pesa sobre l’agent processat si hi contactés. Alhora, però, com a policies, també cal vetllar pel compliment de les decisions imposades per l’autoritat judicial. Per tot plegat, segons les fonts consultades, hi ha una mica d’enrenou en no saber hores d’ara com s’ha de procedir. Des de dimecres a la nit que es va alliberar l’agent no hi ha hagut cap comunicació al respecte i de forma general al conjunt de funcionaris.

Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El policia detingut hauria facilitat informació ‘sensible’ a una joieria per perjudicar-ne d’altres

L’uniformat va ser arrestat dimecres al matí i va passar a disposició judicial a mitja tarda, quedant en llibertat condicional quatre hores més tard. Se’l va processar sense que ni tan sols se li oferís imposar-li una condemna per la via ràpida. Probablement el funcionari no hauria admès perquè la condemna via ordenança penal comportaria el reconeixement de la comissió d’un delicte. Alhora, però, mantenint-se la investigació oberta hi ha un notable interès -com també hi és en el marc del ‘cas Forex’, en què el mateix agent també està implicat- en què s’autoritzi l’anàlisi dels dispositius tecnològics (telèfons, ordinadors) que se li han comissat.

Comentaris (9)

Trending