Dos interns més aïllats i dos funcionaris de la presó de baixa pel coronavirus

Hi ha sis reclusos complint quarantena sense que estigui clar l’origen del contagi i les darreres hores s’han diagnosticat com a positius dos agents que se sumen al que podia vincular les infeccions amb el ‘brot del funeral’

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Dos interns més del centre penitenciari han donat positiu de Covid les darreres hores. També s’ha reportat el contagi de dos funcionaris de la mateixa institució. Amb la qual cosa, ara són sis els reclusos que han de complir aïllament per refer-se de la malaltia i són tres els agents que han hagut de quedar al marge del servei per coronavirus.

Les diverses fonts consultades han assegurat que a nivell epidemiològic no s’ha establert, almenys ara per ara, l’origen dels contagis. Això fa que hi hagi certa tensió arran del fet que no es pugui anar estenent el virus entre els presos. No s’ha pogut confirmar que el ‘brot del funeral’, que afectava el primer dels funcionaris que va causar baixa i ja està a punt de poder-se reintegrar a la feina, sigui l’origen.

El que sí que hi ha és força malestar intern perquè hi ha diversos responsables que han optat per no vacunar-se i, alhora, perquè almenys fins als darrers dies el relaxament en el respecte de les mesures de prevenció era molt aguditzat, agreujant d’aquesta manera el risc de contagis.

Etiquetes

Comentaris

Trending