Cinc candidats a ocupar la plaça de comissari actualment en concurs

Quatre dones i un agent de policia aspiren al lloc vacant que exigeix un màster en Dret i una dura prova física entre altres requisits

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Cinc aspirants per a una plaça, la de comissari de policia que fa unes quantes setmanes es va convocar. La xifra no és oficial. El termini es va tancar divendres però, per ara, ni des del ministeri ni des del cos s’ha oficialitzat el nombre de candidats, que si no hi ha canvis serien quatre dones, cap d’ella amb vinculació professional directa amb la policia i un agent del cos.

Tot just els propers dies s’haurà d’iniciar el procés de selecció. S’exigia a nivell acadèmic un MATES4 en Dret, és a dir, un màster, o el que anteriorment era una llicenciatura. A més, els cinc aspirants -entre ells hi ha una secretària judicial de la fiscalia- s’hauran d’afrontar a dures proves físiques. El jurat que haurà de seleccionar la persona més preparada el composen l’actual director de la policia, Jordi Moreno; dos dels comissaris majors, Jordi Lluís, actualment adscrit a la UIFAnd, i Teresa Ferreira, responsable de l’àrea de policia criminal; i la directora del ministeri d’Interior, Cristina Roca.

Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

Es busca comissari

Actualment, i amb l’excedència atorgada ja fa un cert temps al comissari Benjamí Rascagneres, sols hi ha dos funcionaris amb el màxim grau en exercici al cos, una circumstància que ocasiona més d’un problema de funcionament en la planificació laboral del cos, especialment davant d’incidències importants. La persona que acabi guanyant el concurs haurà d’afrontar posteriorment una formació específica abans de començar a exercir.

Comentaris (4)

Trending