Cent trenta-set sancions arran de la campanya de trànsit per controlar mòbils, ITV i ús del cinturó

La policia ha efectuat 639 controls en dues setmanes, i la majoria d’infraccions detectades tenen relació amb deficiències sobre la inspecció tècnica de vehicles

Comentaris

Ús del cinturó.
Ús del cinturó. POLICIA D'ANDORRA

La policia ha imposat un total de 137 sancions en el marc de la campanya de la policia de trànsit per controlar l’ús de mòbils al volant, la deguda utilització del cinturó i aspectes relacionats amb la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Els agents han efectuat 639 controls en dues setmanes, i la majoria d’infraccions detectades tenen relació amb deficiències sobre la ITV. De les sancions imposades, n’hi ha 103 directament relacionades amb la campanya. I 34 multes més han arribat de manera indirecta.

La campanya, que s’ha realitzat entre el 10 i el 23 d’octubre en el marc del pla d’actuació del cos per a la disminució dels accidents de trànsit, ha detectat la majoria d’infraccions relacionades amb la ITV. Per aquesta matèria s’han imposat 54 sancions. En concret, se n’han imposat 41 per no presentar-se a la inspecció tècnica de vehicles en el termini establert reglamentàriament i 13 per circular sense el distintiu en vigència. La policia ha multat 34 persones més per no dur el cinturó i 15 per fer servir el mòbil al volant.

El cos de policia insisteix en la importància de passar satisfactòriament la ITV perquè no fer-ho repercuteix en la seguretat de tots els usuaris de la xarxa viària. De la mateixa manera, es ressalta la necessitat i obligatorietat que tots els passatgers d’un vehicle duguin el cinturó de seguretat cordat, un element que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident.

Quant a la utilització del mòbil durant la conducció, la policia remarca que és una de les distraccions més freqüents. Una infracció que, a més del perill que genera, suposa sancions més elevades des de l’entrada en vigor del nou Codi de la Circulació. Les sancions per l’ús d’un dispositiu mòbil han augmentat en el que portem del 2022, amb un total de 260 incloent les imposades durant aquesta campanya. El 2021 se’n van imposar 139, el 2020, 109, i el 2019, 117.

Fora de la campanya, però en el decurs dels controls, els agents han imposat 34 sancions més als conductors. Una ha estat per avançar trepitjant una línia contínua, tres per circular amb motocicleta o ciclomotor sense els guants obligatoris, dues per conduir sota els efectes de l’alcohol, nou més per no respectar algun senyal prohibitiu i una per no respectar els semàfors, dues per no poder exhibir el permís de conduir tot i tenir-lo, dues més per conduir amb el permís caducat, una per no dur el vehicle degudament matriculat, una altra per no disposar d’assegurança, nou per no poder mostrar-ne el comprovant  i, finalment, tres més per no portar els miralls retrovisors exigits o portar-los en mal estat. Així, el nombre total de sancions s’eleva a 137.

Comentaris

Trending