Andorra exposa a la Interpol els beneficis de la intel·ligència artificial en el treball policial

El cibercrim i les noves amenaces internacionals han centrat la conferència anual de caps nacionals de l’agència que l’organisme ha celebrat aquest any a Singapur

El sergent major Robert Guirao en la cimera de Singapur.
El sergent major Robert Guirao en la cimera de Singapur. POLICIA D'ANDORRA

L’ús adequat de la intel·ligència artificial (IA) per a la tasca policial i la utilització d’altres tecnologies emergents com el Metavers d’una manera responsable i ètica per fer front a les amenaces delictives. Sobre aquestes qüestions s’ha referit el representant de la policia d’Andorra,  el sergent major Robert Guirao, en la conferència anual de caps nacionals d’Interpol. Guirao és el responsable de l’Oficina Central Nacional d’Interpol a Andorra.

La setmana passada, el funcionari policial va acudir a Singapur, on es va celebrar l’esmentat congrés internacional. El cibercrim i les noves amenaces internacionals han centrat la conferència, que ha reunit uns 270 delegats de 133 països. En la reunió s’ha incidit en les diverses perspectives i experiències nacionals per definir una resposta col·lectiva als mètodes criminals emergents a través de la cooperació policial internacional, i l’ús de la intel·ligència artificial i d’altres tecnologies.

Els experts han abordat el desenvolupament d’estratègies efectives per combatre les amenaces a escala regional i global. I és que, a mesura que les xarxes criminals també exploten els avenços tecnològics, cal fomentar una major col·laboració per lluitar contra un tipus de delinqüència que no té fronteres. En aquest marc, i per primera vegada, la conferència s’ha celebrat a Singapur, seu del Complex Global per a la Innovació d'Interpol i destinat a combatre el cibercrim.

Interpol també ha celebrat a Singapur el Congrés de Ciència Policial, que s’ha desenvolupat paral·lelament a la Conferència i que ha comptat amb la presència del director de la UNICRI (United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute). Durant el Congrés, el sergent major Guirao ha intervingut per parlar de l’ús policial de la intel·ligència artificial (IA) i altres tecnologies emergents com el Metavers d'una manera responsable i ètica per fer front a les amenaces delictives.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending