Agents expedientats i sindicat de policia acusen un inspector d’actuar al marge de la llei

Tant els funcionaris com el CFPA esperen que el Govern mateix, després d’arxivar les acusacions formulades inicialment contra els policies, adoptin mesures contra l’alt comandament del cos

Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.
Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.

Tant els agents que al seu dia van ser expedientats sota ‘l’acusació’ d’haver falsejat la fulla de serveis com l’únic sindicat que ja ara actiu al cos de policia (el CFPA) acusen l’inspector major cap de l’àrea de seguretat ciutadana d’actuar al marge de la llei. Per això esperen que el Govern, a través del ministeri d’Interior, adoptin mesures contra aquest alt comandament del cos. En cas contrari estan decidits a emprendre accions legals en contra seva.

L’inspector en qüestió va obrir diversos expedients a mitja dotzena de funcionaris perquè suposadament no feien la feina. A priori, i a través de la visualització d’una càmera que s’havia instal·lat al despatx del Pas de la Casa, on prestaven servei els policies que van ser expedientats, s’hauria arribat a la conclusió que en lloc de patrullar per la vila encampadana dormien a les instal·lacions policials. Els agents sempre han defensat que en ple confinament de la pandèmia no hi havia cap necessitat de donar voltes sense sentit i que estaven al despatx fent informes i altres tasques administratives.

Un cotxe policial estacionat davant les dependències del Pas de la Casa.

Relacionat

El malestar policial al Pas de la Casa s’agreuja: quatre agents expedientats ‘acusats’ d’adormir-se

Per obrir els expedients, l’inspector, suposadament, hauria visionat les càmeres i hauria usat altres mètodes sense l’empara legal. O això és el que es desprèn de la decisió del Govern d’arxivar les ‘causes’ que s’havien obert als funcionaris. El CFPA ha rebut els darrers dies, justament, diversos correus electrònics dels agents afectats, afiliats al sindicat, en què adjunten les resolucions relatives als expedients disciplinaris.

Alhora, “els agents afectats han fet arribar al sindicat el seu descontent i preocupació per aquest afer ja que creuen que algú havia d’haver actuat d’ofici, donat que en totes i cadascuna de les resolucions dels seus expedients consta que gran part de la decisió del Govern d’arxivament d’aquestes ha estat que algunes de les actuacions realitzades per part d’aquest inspector major  i per tant un alt comandament del cos de policia no haurien trobat un ‘suport legal’, el que vindria a ser, en altres paraules, que s’hauria actuat al marge d’un marc legal en les actuacions”.

Despatx de la policia al Pas de la Casa.

Relacionat

Arxivats els expedients als policies del Pas acusats de dormir estant de servei

Per això, la junta del CFPA, segons una comunicació emesa, ha mostrat el seu suport als funcionaris i “estem a l’espera de les possibles accions legals que vulguin emprendre, afegint-nos amb ells si fos el cas, així com col·laborar amb tot l’ajut i suport necessari per part dels nostres assessors jurídics”. Els agents estan valorant la situació i en primer lloc esperen a veure si hi ha una actuació des del ministeri en relació amb el comandament concernit.

De fet, des del comitè executiu del sindicat policial s’ha demanat poder reunir-se amb el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, i el secretari d’Estat Joan Antoni León, per tractar justament aquesta qüestió -més enllà que en puguin aparèixer d’altres- i avaluar si el Govern, d’alguna manera o altra, pensa dur a terme alguna acció contra l’inspector recentment ascendit, com els seus companys de promoció, al grau de major.

Comentaris (23)

Trending