El malestar policial al Pas de la Casa s’agreuja: quatre agents expedientats ‘acusats’ d’adormir-se

En dos serveis alternatius diferents, la direcció hauria detectat que els vehicles de les patrulles no s’havien mogut en tota la nit de la porta del servei parroquial de la localitat fronterera

Un cotxe policial estacionat davant les dependències del Pas de la Casa.
Un cotxe policial estacionat davant les dependències del Pas de la Casa. Toni Solanelles

Les aigües baixen remogudes els darrers temps al Pas de la Casa. Almenys des del punt de vista policial. Als canvis en els torns imposats fa unes quantes setmanes i el fet de no disposar d’un espai prou adequat per realitzar els escorcolls als detinguts, s’hi ha afegit pel mig, segons que ha pogut saber l’Altaveu, l’obertura de quatre expedients disciplinaris a quatre agents. La direcció del cos sospita que van dormir en lloc de treballar.

El treball d’anàlisi disciplinari estaria en una fase encara inicial, segons les fonts, que han explicat que la direcció manté les sospites, que els afectats neguen o negaran, a partir del seguiment del GPS dels vehicles patrulla. En dos serveis alternatius, i per parelles de dos, s’hauria detectat que a la nit -les fonts no han pogut precisar si hauria estat una sola nit o serien més- els vehicles policials no es van moure en tota la jornada de la porta del servei parroquial de la localitat fronterera.

Una imatge d'arxiu de l'accés al despatx de policia al Pas de la Casa.

Relacionat

Malestar policial per la manca d’un lloc digne per fer escorcolls a detinguts al despatx del Pas

Encara que no hi hagi brega ni cap avís concret, els responsables de patrulles, de l’àrea del servei de proximitat i seguretat ciutadana, consideren que els vehicles i els agents han d’estar al carrer donant tombs. Fent vigilància passiva. Ja parteixen de la base que si són sis o set les hores efectives que passen els agents al Pas de la Casa, no les estiguin totes patrullant, donant voltes. Però que no es moguin suposadament del despatx tampoc no s’entén.

La situació s’estaria analitzant i abans de prendre cap decisió, òbviament, es donarà l’oportunitat als implicats de fer les al·legacions que considerin escaients. Que justifiquin què va motivar que no sortissin en cap moment del despatx. De fet, i encara que les fonts consultades no ho han confirmat, que s’hagin instal·lat càmeres de vídeo-vigilància a l’espai del servei parroquial destinat a despatx per als patrullers respondria a la voluntat de disposar d’un major control de la instal·lació.

Per garantir la seguretat dels usuaris i dels ocupants del despatx, també. Però per poder detectar de forma provada determinades conductes, més encara. O, com a mínim, la presència de les càmeres es veuria com element que podria fer dissuadir de segons quins comportaments en el cas que realment es pugui confirmar que es van donar.

Comentaris (17)

Trending