Interior no preveu cap protocol específic pel coronavirus a bombers i policia

El ministre, Josep Maria Rossell, indica que se seguirà el mateix sistema que qualsevol altre ciutadà i no vol entrar a valorar com podria afectar a l’activitat dels cossos

Rossell posa una condecoració a un bomber.
Rossell posa una condecoració a un bomber.

El Govern no té previst cap protocol d’actuació en cas que algun membre del cos de bombers o de la policia sigui sospitós d’haver contret el coronavirus o, directament, doni positiu. Simplement, s’aplicaria el mateix que per a qualsevol altre ciutadà. Preguntat sobre com afectaria això a l’activitat dels serveis d’emergència o seguretat en cas que diversos efectius haguessin de passar un procés d’aïllament, el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, s’ha limitat a indicar que “per ara estem en una situació en què no hi ha contagi comunitari i no hem de fer alarma”.

Rossell ha recordat que “hi ha una comissió que fa un seguiment diari” de tota la problemàtica del coronavirus  i que “s’analitzarà cada dia les novetats i què cal fer”. Interrogat directament si hi ha algun protocol establert en el cas que un bomber o un policia pugui ser sospitós de partir Covid-19 o, directament, donar positiu, ha respost de forma negativa. Bàsicament, “s’aplica el mateix que a qualsevol persona”.

El ministre d’Interior no ha volgut donar detalls sobre si aquesta situació podria provocar que més membres dels cossos quedessin també aïllats. “Ara estem en una situació en què no hi ha contagi comunitari”, ha manifestat”, to reclamant, “no fer alarmisme”.

Per la seva banda, el director del cos de bombers, Joan Carles Recasens, ha explicat que “estem seguint les pautes del Govern i del ministeri de Salut”. Aquestes, per exemple, permetien la celebració de l’acte del patró del departament, que ha aplegat a la caserna de Santa Coloma al voltant d’un centenar de persones. A la vegada, sí que ha indicat que hi ha una estructura en equips (vuit persones a la caserna central i quatre com a màxim a la resta). Això, ha apuntat, suposaria que, si es donés un cas sospitós –o fins i tot positiu per coronavirus- només caldria actuar sobre els companys, però, almenys el cos de bombers, podria continuar funcionament amb relativa normalitat. “Si és només un equip, es pot assumir”, ha apuntat.

Justament, la crisi del Covid-19 ha estat present sobre l’acte. El cap de Govern, Xavier Espot ha aprofitat el seu discurs per apel·lar “a la prudència de tots davant els dies, les setmanes i, espero que no, els mesos que venen”. També s’ha mostrat segur que “serem capaços de sortir d’aquesta situació difícil”.

Comentaris (4)

Trending