Interior confirma la sanció a una empresa laurediana per usar treballadors irregulars en les obres de Meritxell

La policia va detectar la presència, en dues ocasions diferents, de fins a cinc operaris subcontractats d’una firma estrangera que no tenien els permisos pertinents d’immigració

El tram on treballaven els operaris implicats és el que va de l'Edifici Diamant fins a la Rotonda.
El tram on treballaven els operaris implicats és el que va de l'Edifici Diamant fins a la Rotonda.
El ministeri d’Interior ha confirmat la imposició d’una multa a una empresa ubicada a Sant Julià que ocupava treballadors durant les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell sense tenir degudament en regla els permisos pertinents d’immigració. La policia va constatar, en dues ocasions diferents, que la societat tenia fins a cinc operaris almenys als quals els havia vençut feia dies les autoritzacions i que ningú no havia sol·licitat renovar-les.

Les inspeccions policials es van fer els dies 19 i 23 de maig de l’any passat en la segona fase de les obres d’embelliment, és a dir, en el tram que anava de l’Edifici Diamant fins a la plaça de la Rotonda. En una ocasió es va detectar un treballar en situació irregular i, en l’altre, quatre més. Segons es va desprendre de la intervenció policial, els treballadors haurien obtingut al seu dia un permís per a treballs de curta durada i, després, es va allargar l’activitat i tot i tenir la disposició de l’empresa de mantenir-se a l’obra fins al final de la mateixa (és a dir, al mes d’agost).

S'imposa la sanció mínima de 300 euros per cada infracció comesa, un total de cinc i, per tant, una multa global final de 1.500 euros

Els operaris pertanyien a una empresa espanyola contractada per una firma andorrana que, al seu torn, havia estat subcontractada per l’empresa realment adjudicatària dels treballs encomanats pel comú d’Andorra la Vella. Immigració va tancar un expedient sancionador el juliol en què ja proposava multar l’empresa amb 1.500 euros. És a dir, una sanció de 300 euros -el mínim previst- per cada treballador il·legal detectat.

En les seves al·legacions, l’empresa ja reconeixia la infracció. Però demanava que en lloc de cinc sancions se n’imposés una de sola en entendre que aquesta empresa, l’andorrana, era ‘simplement’, una beneficiària d’una prestació de serveis ofert per la firma espanyola. És a dir, fent-ho fàcil, que l’empresa ara sancionada no contractava cinc persones sinó una empresa perquè li proveís personal. Però aquesta justificació no ha estat acollida pel ministeri, que ha estat avalada pel ministeri. 

Contra aquesta decisió -cinc infraccions quantificades en 300 euros cadascuna i, per tant, una multa global de 1.500 euros- es pot presentar un recurs davant el Govern mateix com a pas previ a acudir als organismes jurisdiccionals, és a dir, fer un recurs contra la decisió administrativa a la Batllia.

Comentaris (1)

Trending