Ingressen a salut mental una altra menor després de ser localitzada per la policia

La noia, que pateix diferents trastorns, feia uns dies que havia fugit i la seva família no va tenir més remei que denunciar la situació

-
-
La controvertida problemàtica dels adolescents amb trastorns no s’atura. Aquest dimarts ha hagut d’ingressar al centre de salut mental una altra menor després de protagonitzar una fugida voluntària que ha acabat precisant d’intervenció policial. No és la primera vegada que la menor en qüestió protagonitza algun episodi similar però ara feia molt temps que això no succeïa. 

Les darreres setmanes, els ingressos de menors al centre de salut mental, segons les fonts, estan a l’ordre del dia. La noia que hauria avui ingressat feia almenys dos dies que estava en parador desconegut i en conseqüència els seus progenitors van cursar la pertinent denúncia. Quan l’ha localitzat la policia l’ha retornat al seu domicili com estableix el protocol i han estat els pares els qui haurien dut la menor al centre hospitalari, tot plegat de forma voluntària.

La complicació ve quan no hi ha voluntarietat per alguna de les parts i tot resulta molt més difícil. El ministeri d’Afers Socials està desbordat per la problemàtica i evita parlar-ne, entre altres coses per no enutjar més encara les famílies afectades o per haver de reconèixer situacions complicades de gestionar. L’Altaveu ha demanat formalment a Govern poder disposar tant de dades quantitatives -el nombre de menors del Principat internats en centres catalans en qualsevol règim, per exemple- com d’aportacions qualitatives, amb apreciacions de professionals del departament. Però la petició ha estat refusada.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending