Ingressen a la presó els quatre detinguts amb tres quilos de marihuana a la Rabassa

La batlle de guàrdia processa els quatre joves, tots residents al Principat, i els envia de matinada a la Comella

Els detinguts van passar a disposició judicial durant la tarda de dissabte.
Els detinguts van passar a disposició judicial durant la tarda de dissabte.
Els quatre joves que van ser detinguts divendres a la nit a Sant Julià, just a l’altura de l’accés principal de Naturlandia, han ingressat aquesta matinada a la presó acusats de traficar amb droga. Durant bona part de la tarda d’ahir van estar prestant declaració davant la batlle de guàrdia que, finalment, i també a petició de la fiscalia, va ordenar el processament dels quatre arrestats, tots residents al Principat, i els va enviar cap a la Comella.

Els interrogatoris es van allargar durant hores. La policia va conduir els detinguts cap a la seu de la Justícia poc després de les 4 de la tarda i, segons fonts judicials, han acabat ingressant al centre penitenciari vers les 4 de la matinada. Se’ls va comissar uns tres quilos de marihuana que portaven a sobre en el moment de la detenció i que havien traginat per la muntanya, pels camins i zones boscoses que enllacen l’Alt Urgell amb el Principat per la Rabassa.

Suposadament, una part del material estupefaent requisat aniria per al seu propi consum -més o menys, almenys tres dels arrestats, tenen vincles i antecedents relacionats amb estupefaents- i un altre estaria destinat al tràfic, a la venda al detall. En tot cas, se’ls imputa en el processament el tràfic. Els quatre joves tindrien edats compreses entre els 27 i els 30 anys. I tres d’ells són els que haurien anat a buscar la marihuana en un punt discret i situat entre la Seu i la frontera hispanoandorrana.

La policia andorrana, en concret els agents de la unitat d’antifrau, haurien rebut l’avís per part de contactes seus de cossos de seguretat catalans que estarien investigant un petit traficant urgellenc que durant la tarda-nit de divendres es podria donar una introducció de droga cap a territori andorrà per la Rabassa. D’aquí que, segons les fonts, i tal i com ja va avançar l’Altaveu, es muntés un dispositiu a la zona que va finalitzar amb la detenció dels quatre joves.

Efectivament, tres d’ells haurien rebut la marihuana d’un suposat traficant de la comarca veïna que no ha transcendit que hagi estat detingut. El quart arrestat i empresonat al Principat seria un contacte al qual van mobilitzar perquè els anés a recollir, vist que la persona amb la qual havien concertat la trobada perquè els fes de ‘taxi’ des de la Rabassa i fins al centre del país a darrera hora -i no se sap si perquè en arribar a lloc va veure moviments estranys o perquè directament es va desdir de tot plegat- no es va presentar a la cita.

Una imatge d'arxiu del Tobotronc.

Relacionat

Detinguts quatre joves que miraven de passar tres quilos de marihuana per la Rabassa

Comentaris (4)

Trending