El PS denuncia que l’heliport no es podia adjudicar sense declaració d’interès nacional

Pere López remarca que quan Govern va prendre aquesta decisió, al novembre, no podia fer-ho perquè “el pla d’urbanisme no contemplava” la instal·lació i alerta del risc existent si hi ha recursos davant la Justícia

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. PS

El Partit Socialdemòcrata continua amb molts dubtes sobre el projecte de l’heliport nacional. La declaració d’interès nacional, de fet, lluny d’esvair-los encara els incrementa més. Així ho ha posat en relleu el president de la formació i de l’encara grup parlamentari, Pere López. Al seu entendre, el fet que l’adjudicació a la UTE formada per Heliand i Helicòpters del Nord s’hagi fet “dos mesos i mig” abans de tenir aquest tràmit no és correcte, ja que, llavors, el pla d’urbanisme no permetia construir la instal·lació a la Caubella.

Cal recordar que l’adjudicació es va aprovar en el consell de ministres del 16 de novembre però no es va fer pública llavors. No va ser fins que l’edicte va sortir al BOPA ara fa uns dies quan va es va conèixer la decisió. Posteriorment, es va signar el contracte amb les dues empreses i es va enviar la petició al comú massanenc per demanar l’informe previ preceptiu a la declaració d’interès, que es va aprovar dimecres al consell de ministres. “Més enllà de discutir la conveniència de l’heliport, no pot ser que ningú vegi que les coses s’han fet malament”, ha comentat López.

Simulació del futur heliport.

Relacionat

L’heliport passa a ser d’interès nacional després d’un informe ‘exprés’ del comú de la Massana

I és que, argumenta, “és sorprenent que s’hagi adjudicat abans de tenir la declaració d’interès nacional”. Sense aquesta, recorda, “no es pot fer un heliport perquè el pla d’urbanisme no ho contempla”. Al seu entendre, “tenim una adjudicació prèvia en dos mesos i mig a què en l’espai es pugui fer aquesta instal·lació”.

López es pregunta “com es pot donar en concessió una cosa quan està prohibit”. I lamenta que en tot aquest afer “calia el màxim de transparència”. El líder socialdemòcrata apunta també que “el mínim que s’ha de demanar a un Govern és que faci les coses quan i com toca i que les comuniqui”.

El polític del PS llança també una altra advertència de cara al futur. “Si algú es mira l’adjudicació o vol fer recurs, hi haurà problemes”. També deixa clar que seguiran pendents d’un tema en el qual “les mentides o les informacions no demanades, no donades o com es vulgui dir han estat molts grans”.

Comentaris (7)

Trending