L’heliport passa a ser d’interès nacional després d’un informe ‘exprés’ del comú de la Massana

El consell de ministres aprova la declaració un cop té un document que va demanar tot just dijous passat, després de signar el contracte amb la UTE concessionària de la futura infraestructura

Simulació del futur heliport.
Simulació del futur heliport.

Sis dies. És el temps que ha trigat el comú de la Massana a emetre l’informe favorable perquè Govern pugui declarar l’heliport a la Caubella com a projecte d’interès nacional. Tot just dijous passat, després de signar el conveni amb la UTE guanyadora de la concessió es va tramitar la informació a la corporació i l’executiu ha aprovat en la reunió de ministres d’aquest matí la validació d’aquesta condició. Queda clar que hi ha pressa per iniciar la construcció de la infraestructura. De fet, s’ha remarcat que es vol que les obres s’encetin aquest mateix semestre.

El ministre portaveu, Cesar Marquina, ha fet oficial la decisió, tot assegurant que “se segueix el que marca la Llei d’urbanisme. El text, cal recordar, exigia que el comú on s’ha de construir la instal·lació emeti un informe favorable. Aquest es va demanar el passat dijous, just després de la signatura amb Heliand i Helicòpters del Nord, les dues societats que han d’assumir la construcció i la posterior gestió de l’heliport.

El que, com a mínim, sobta és que el comú no ha trigat ni una setmana en trametre aquest informe. El tenia aquest matí Govern a la taula. I, per això, s’ha pogut fer la declaració d’interès nacional, que ha de permetre agilitzar bona part dels tràmits normalment necessaris per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. De fet, com ha remarcat Marquina, s’espera que les obres puguin començar abans que acabi l’actual semestre.

El Govern ha donat explicacions aquest dijous sobre el projecte d'heliport.

Relacionat

Gallardo vol que l’heliport, “legal i transparent”, es comenci a construir aquest mateix semestre

Per al portaveu de l’executiu, la celeritat a respondre del comú massanenc no és res d’estrany. “És normal”, ha afirmat, tot apuntant que la corporació “no és conscient de l’abast del projecte des del moment que se li demana l’informe, sinó que ha treballat amb Govern des de l’inici”. Així, ha indicat que la idea ja era que “quan arribés el moment, no hi hagués cap problema i tot sigui el més àgil possible”.

Marquina ha assegurat que “no és el primer cas” que un comú respon tan ràpidament la petició d’un informe favorable perquè es pugui fer una declaració d’interès nacional. Ara bé, quan se li ha demanat per alguna situació similar, no n’ha pogut recordar cap. “Segurament en trobaríem alguns altres”, s’ha limitat a apuntar.

Per tant, tal com va explicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, ara es podrà tirar endavant les fases prèvies a l’inici de la construcció, més agilitzades gràcies a aquesta declaració. Així, caldrà que les dues empreses concessionàries demanin la llicència d’obres al comú i, posteriorment, es faci una exposició de l’informe d’impacte ambiental. Un cop es contestin les possibles al·legacions, es donarà el vistiplau definitiu per començar els treballs. Els plans de Govern estableixen que l’heliport hauria d’estar operatiu a finals de l’any vinent.

Comentaris (26)

Trending