El PS demana la documentació sobre l’heliport per “compartir-la amb la ciutadania”

La consellera general Susanna Vela ha tramitat una demanda d’informació per obtenir, entre altres, els informes d’impacte ambiental així com els tècnics que s’hagin fet des dels diferents departaments del Govern

La consellera general Susanna Vela.
La consellera general Susanna Vela.

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol tenir accés als informes sobre l’heliport nacional. La consellera general de la formació Susanna Vela així ho ha sol·licitat mitjançant una demanda d’informació tramitada al parlament. La política escaldenca considera que cal poder compartir aquesta documentació amb la ciutadania.

Així, la demanda s’ha fet arribar a Sindicatura amb l’objectiu de “rebre tota la informació relativa a aquest projecte”, que es vol tirar endavant a la zona de la Caubella, a la Massana. Vela reclama “tota la documentació pel que fa a la instal·lació aeronàutica i les instal·lacions de serveis duaners i de control policial, els estudis d’impacte ambiental, els informes amb les observacions tècniques dels departaments del ministeri de Medi Ambient, de Sanitat, d’Ordenament Territorial i d’Indústria i Transports, i els informes fets pel cos de bombers i de Protecció Civil”.

La parlamentària escaldenca ha remarcat que “parlem d’un projecte complex”. Per això, entén que “mereix que tota aquesta informació estigui contrastada i pugui ser compartida a la ciutadania”.

Vela també recorda que al final de la legislatura passada el grup socialdemòcrata ja va fer una pregunta oral en sessió parlamentària al llavors ministre de Presidència, Jordi Gallardo, que va derivar en una moció on s’exigia al Govern aturar qualsevol obra relativa a l’heliport nacional a la Caubella ateses les mancances que tenia el projecte, no només pel que fa a la infraestructura, la seva seguretat, els efectes en el medi ambient i els canvis dels requisits estipulats en el plec de bases, sinó també pel sobrecost econòmic no previst que suposa i que provindrà de diner públic. En aquella ocasió, cal recordar, la proposta va ser desestimada.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending